Meeuwis geliefd als opvolger Borsato in The Voice

#TVOH • Maar Guus zei al diverse keren nee, vindt DBSSW beter

Deze week onthulde het Algemeen Dagblad dat Marco Borsato overweegt om te stoppen als coach in de populaire talentenshow The Voice of Holland. Allerlei speculaties over wie Marco’s opvolger kan worden gaan meteen rond.

In een poll op de site van RTL Boulevard komt Guus Meeuwis als meest gewilde opvolger van Marco Borsato uit de bus. Daar doemt meteen een probleem op. Guus heeft zich eind 2013 heel kritisch uitgelaten over The Voice of Holland.

De Mol vriendelijk bedankt

Hij zei toen dat hij zo’n coachrol niet ziet zitten. ‘Ik ben twee keer gevraagd als jurylid bij The Voice, maar heb meneer De Mol vriendelijk bedankt’, aldus Guus toen. Hij was niet van plan om in de toekomst op dat besluit terug te komen.

‘Simpelweg niet mijn afdeling. Bij The Voice moeten deelnemers na afloop nog hun eigen gezicht bepalen en juist dat blijkt vaak het moeilijkste’, voegde hij er eind 2013 als motivatie aan toe. Guus vindt De Beste Singer-Songwriter van Nederland beter, en omschreef die alternatieve talentenshow als ‘heel puur’.

Flitspoll RTL Blvd

37% Guus Meeuwis
20% Jan Smit
16% Dinand Woesthoff
15% Alain Clark
11% Paskal Jakobsen

Het kan natuurlijk best dat Guus alsnog terugkomt op zijn besluit, zoals dat bij Anouk is gebeurd, maar zijn kritiekpunten lijken minder makkelijk te overbruggen. Waar Anouk zich vooral zorgen maakte of zij haar team wel vol kon krijgen en talenten oprecht kon beoordelen, lijkt Guus het hele format niet tof te vinden.

De poll geeft een aardige indicatie, maar we kunnen niet uitsluiten dat voormalig coaches terugkeren in The Voice. In buitenlandse edities gebeurt dat ook. Denk bijvoorbeeld aan Nick & Simon die door fans nog geregeld gemist worden.

Verder ontbreken Nederlandse top-dj’s in de poll. Als er een dj is die überhaupt tijd heeft om een seizoen in The Voice te coachen, dan zou dat heel cool zijn!

Update 17/11: Ook Marco zelf ziet in Guus zijn ideale vervanger. In het AD zegt Marco: ‘Volgens mij heeft Guus al een paar keer nee gezegd, maar een nee is meestal niet zo hard als hij lijkt. Onder druk worden dingen vloeibaar. Paskal Jakobsen zou ik overigens ook een goeie vinden.’.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Meeuwis geliefd als opvolger Borsato in The Voice

  1. vinn

    Nick & Simon mogen wel terug! Liever geen Jan Smit. Dinand is ook zeer welkom,

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>