The Voice of Holland 2016 finalist: Dave Vermeulen

#TVOH • Ontknoping seizoen 6 grootste talentenshow van Nederland

Vanavond de finale in het zesde seizoen van The Voice of Holland. Op NLpop een bespreking van de vier finalisten en een allerlaatste poll. Uit Team Sanne komt de underdog van dit seizoen, de ‘Rocker van Blokker’ Dave Vermeulen.

TVOH-finaleprofielen: JennieMaanBrace

Hoewel hij in polls niet als populairste finalist naar voren komt en zijn optredens het minst vaak teruggekeken worden, mag Dave zeker niet onderschat worden. Hij heeft een loyale fanbase van rockliefhebbers opgebouwd.

Grote betrokkenheid fans

In sociale media en onder artikelen over The Voice wordt van alles geschreven. Ieder heeft zo zijn voorkeur en smaken verschillen. Mensen nemen niet zo gauw de moeite om mij een e-mail te sturen over iets dat op NLpop staat.

Dit seizoen ontving ik e-mail over twee Voice-gerelateerde onderwerpen. Allereerst over Anouk, met de vraag of sommige opmerkingen in de reactieruimte over haar acceptabel waren. Dat waren erg verhitte discussies.

Ik vond enkele negatieve reacties over Anouk zelf ook smakeloos maar omdat andere bezoekers er meteen heel fel tegenin gingen heb ik het laten staan. Anders had ik ook alle tegenreacties moeten verwijderen. Dat is onzinnig.

Het andere onderwerp was niet Jennie, Brace of Maan, maar Dave. Ik ontving de vraag of ik meer over hem zou kunnen schrijven op NLpop. Zoiets gebeurt niet aan de lopende band. Het toont de grote betrokkenheid van de fans van Dave.

Niets is onmogelijk

Er zijn overeenkomsten met Johannes Rypma in 2012, ook zo’n underdog. Hij eindigde uiteindelijk als runner-up; op de tweede plaats na Leona Philippo. Ik omschreef die verrassende dynamiek destijds wat rellerig als #Johannesgate.

Het punt is dat een flink deel van het Voice-publiek houdt van rauwe, pure rock en graag een underdog steunt. Voor sommigen speelt wellicht ook provinciale trots een rol. Bij Johannes uit Friesland was dat destijds zeker het geval. Heeft Dave er als Brabander baat bij dat de andere finalisten uit de Randstad komen?

Het zijn allemaal bijkomende factoren. Het gaat uiteindelijk in The Voice toch om de stem. Tweede plaats zou heel verrassend zijn, en niets is onmogelijk, maar Dave als winnaar van dit seizoen? Het is een onwaarschijnlijk scenario.

Horen we na The Voice nog iets van Dave?

Loading ... Loading ...

Video: Blind Audition Dave

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>