The Voice of Holland 2016 finalist: Jennie Lena

#TVOH • Ontknoping seizoen 6 grootste talentenshow van Nederland

Vanavond de finale in het zesde seizoen van The Voice of Holland. Op NLpop de laatste poll en een bespreking van de vier finalisten. Uit Team Anouk komt de grote favoriet voor de eindoverwinning, Jennie Lena (Jennie Willemstijn).

TVOH-finaleprofielen: DaveMaanBrace

Sinds haar overweldigende auditie geldt Jennie Lena als the one to beat in dit seizoen. Wellicht is het grootste risico voor haar dat mensen vanavond denken: ‘Die wint toch wel, ik stem op een ander talent om diegene extra te steunen’.

Media-aandacht

Voor Jennie geldt eigenlijk hetzelfde als voor Brace. Ook als zij niet wint dan zal zij vermoedelijk wel platen blijven maken. Ze was al jarenlang een professional in de muziekindustrie en is dankzij The Voice nu ook nog eens heel bekend.

Zelfs internationaal, want de Amerikaanse entertainment-blogger Perez Hilton heeft haar flink gepusht, en Jennie en haar coach Anouk uitgenodigd naar New York te komen. Die Perez-link leverde geregeld extra media-aandacht op.

Of daar snel een internationale loopbaan uit zal volgen, valt te betwijfelen. Een muziekcarrière in de Verenigde Staten opzetten is voor een (niet-Britse) Europese artiest altijd een hele lastige opgave. The Voice maakt dat niet veel makkelijker. Ook de meeste Amerikaanse ex-Voice-deelnemers moeten er hard voor knokken.

Killersong

Als alleen YouTube de winnaar zou bepalen dan was het een uitgemaakte zaak. De Blind Audition van Jennie staat op een indrukwekkende 3,2 miljoen views. Daarmee is Jennie nu al een grotere hype dan bijvoorbeeld Julia van der Toorn twee jaar geleden. Daar kunnen we geen definitieve conclusies uit trekken.

Het zal ervan afhangen hoe de eindstrijd zich ontwikkelt. En wat wordt de kwaliteit van de verschillende originele finalisten-singles? Met Anouk als coach heeft Jennie vast een killersong. Het wordt sowieso een hele interessante avond!

Horen we na The Voice nog iets van Jennie?

Loading ... Loading ...

Video: Blind Audition Jennie

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “The Voice of Holland 2016 finalist: Jennie Lena

  1. Jadus

    Perez Hilton wordt gewoon betaald door John de Mol om die Nederlandse Voice-kandidaten te hypen. In Amerika is hij allang geen invloedrijk blogger meer, in Nederland denkt men nog van wel, en daar maakt De Mol handig gebruik van.

    Vorig jaar was Perez Hilton ook al zo overdreven enthousiast over O’G3NE. Wat een toeval!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>