#SR15 Giel, Domien en Paul in Glazen Huis Heerlen

Elke dag vierde dj in Huis • Voor kids en jongeren in oorlogsgebieden

Dinsdagmiddag zijn op popzender 3FM de drie dj’s onthuld die eind dit jaar tijdens de actieweek Serious Request in het Glazen Huis in Heerlen zullen verblijven. Het zijn Domien Verschuuren, Paul Rabbering en Giel Beelen geworden!

Naast de drie mannen komt er dit jaar ook elke dag een vierde 3FM-dj in het Glazen Huis met een zogenaamde 24-uurs challenge. Wie dat worden, en welke gasten er in de week langskomen, wordt vast binnenkort bekendgemaakt.

Voor Domien is het de tweede keer in het Huis, voor Paul de derde. Giel is de veteraan van het gezelschap. Hij zat acht keer eerder opgesloten. De dj’s halen geld op voor het Rode Kruis. Dit jaar zijn kinderen in conflictgebieden het doel.

Denk aan Syrië, Zuid-Sudan, Jemen, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. Met het ingezamelde geld zullen kinderen en jongeren in die gebieden een basis krijgen waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Bijvoorbeeld scholing, beroepstraining en psychische hulp.

Liedjes aanvragen, acties organiseren

De kern van Serious Request blijft ongewijzigd, liedjes aanvragen en acties in het hele land organiseren, maar er zijn wel onderdelen aangepast. Vorige maand zei 3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers dat Serious Request ‘niet te hoogdravend’ wordt. Geen heldenverering van de dj’s, meer aandacht voor de inhoud.

Jongeren en kinderen zijn de stille slachtoffers van oorlog. ‘Grote conflicten beroven jongeren van scholing en toekomstperspectief’, aldus Wilbert op 3FM.

‘Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot probleemoplossers, bouwers, verbeteraars, innovators en denkers. Zo kunnen ze straks een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor het land, maar ook voor zichzelf.’

3FM Serious Request is van 18 tot en met 24 december te horen op 3FM en te zien op NPO 101 en via livestream op 3FM.nl. Verder de dagelijkse update op NPO 3 in de vorm van een actuele talkshow. Je kan uiteraard ook langsgaan. Het Glazen Huis staat dit jaar op het Pancratiusplein in het centrum van Heerlen.

3FM Serious Request: WebsiteTwitterFacebookInstagramYouTube

Video: Frank van der Lende onthult de dj’s

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “#SR15 Giel, Domien en Paul in Glazen Huis Heerlen

  1. Leonie

    Domien, Giel en Paul krijgen dagelijks visite in het Glazen Huis: Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman zijn de 3FM jocks die ieder een 24-uurs challenge aangaan. Met enkel een desk in het Glazen Huis, een telefoon en toegang tot alle social media hebben ze 24 uur de tijd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM Serious Request.
    Bron: http://seriousrequest.3fm.nl/nieuws/detail/5351204/domien-giel-en-paul-in-het-glazen-huis-in-heerlen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>