Songfestival: Trijntje rond laatste plek bookmakers

Is er nog hoop voor Nederland? Check actuele stand voor halve finale

Morgenavond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen, met daarin onze eigen Trijntje Oosterhuis en haar lied Walk Along. Eigenlijk begint de eerste halve finale vandaag al met twee dress rehearsals.

Vanmiddag om 15.00 uur een dress rehearsal van de complete eerste halve finale. Daarin kunnen nog puntjes op de i gezet worden. Het optreden moet zo goed als af zijn. Dan horen we voor welke jurk Trijntje uiteindelijk heeft gekozen.

Vanavond om 21.00 uur de belangrijke dress rehearsal op basis waarvan de vakjury’s hun punten geven. Die show wordt niet uitgezonden. Hun punten worden morgenavond samengevoegd met de punten van de tv-kijkers.

Bookmakers eerste halve finale

We staan er niet erg rooskleurig voor bij de wedkantoren. Als we alleen naar de eerste halve finale kijken dan zien we dat als er gewed wordt op welke landen zich zullen plaatsen voor de finale, Nederland op de laatste plek staat:

01 Rusland
02 Estland
03 Georgië
04 Roemenië
05 Griekenland
06 Armenië
07 Albania
08 België
09 Wit-Rusland
10 Finland
11 Denemarken
12 Hongarije
13 Macedonië
14 Servië
15 Moldavië
16 Nederland

Een land moet bij de beste 10 eindigen om zich te plaatsen voor de finale. Bovenstaande score is een gemiddelde van acht verschillende wedkantoren.

Als er gewed wordt op welk land de eerste halve finale zal winnen (in plaats van wie zich zullen kwalificeren) staan we een plaatsje hoger, boven Moldavië.

01 Rusland
02 Estland
03 Finland
04 Albanië
05 Georgië
06 België
07 Roemenië
08 Wit-Rusland
09 Griekenland
10 Armenië
11 Servië
12 Macedonië
13 Hongarije
14 Denemarken
15 Nederland
16 Moldavië

Dit zijn natuurlijk slechts voorspelling van gokkers, maar het ziet er niet al te best uit. Vorig jaar stonden The Common Linnets op de dag van hun halve finale op de achtste plaats om zich te kwalificeren voor de grote finale. Daarna maakten zij nog een hele grote sprong, en werden ze zelfs favoriet voor de eindoverwinning.

Als er gewed wordt op de uiteindelijke winnaar van de grote finale, die zaterdag plaatsvindt, staan we op dit moment op de 31ste plaats. Deze laatste score is gebaseerd op een gemiddelde bij 22 verschillende wedkantoren.

Is er nog hoop voor Trijntje?

Ja, er is altijd hoop. In verschillende polls staan we er als Nederland minder slecht voor dan bij de bookmakers. Experts, fans en journalisten zetten onze Trijntje meestal niet op de laatste plaats. Het kan er dus om gaan spannen.

Daarbij is sinds vorig jaar de manier van punten geven iets veranderd. Er wordt geen top 10 meer gemaakt, maar een ranglijst van alle inzendingen. Zowel bij de vakjury’s (individueel en gecombineerd) als bij de televoters. Die worden daarna pas gecombineerd, en daaruit wordt vervolgens een top 10 gemaakt.

Een land dat hoog eindigt bij televoters, maar ergens onderaan staat bij de jury’s, en vice versa, kan het daardoor minder goed doen dan verwacht. Dat effect is echter minder groot in de halve finale omdat hierin maar 16 landen meedoen.

Het is natuurlijk het beste als Trijntje gewoon bij zowel vakjury’s als televoters in de top 10 eindigt, en op die manier voldoende punten haalt om de finale te halen. We hoeven niet overladen te worden met 12 en 10 punten. Ook als we bij genoeg landen in de middenmoot eindigen moet de finale haalbaar zijn.

En als het niet lukt…

Als Trijntje de finale niet haalt, is het jammer maar helaas. Vooraf zouden we zeggen dat Nederland met een topartiest als Trijntje Oosterhuis zeker in de finale thuishoort. Jurk met decolleté of niet. Al zou ze een vuilniszak aantrekken. Puur op basis van haar kwaliteiten moet het eigenlijk gewoon lukken.

Achteraf praten is makkelijk. Wellicht heeft de selectiecommissie van Avrotros de competitie dit jaar wat onderschat. Misschien is er iets te gehaast een keuze gemaakt voor dit liedje, zonder alternatieven mee te wegen. Misschien is het wat vroeg onthuld, en had men eerder kunnen nadenken over het complete concept.

Maar goed, dat doet er nu allemaal niet meer toe. Zo erg is het ook weer niet. Trijntje is geweldig en haar liedje is supercatchy. Op welke plek we ook eindigen, we hoeven ons niet te schamen. Zet ‘m op Team Trijntje, toi toi toi!

• Check volledig repetitieschema van Trijntje op Songfestival
• Songfestival: repetitie Trijntje, media-hype: ‘The Slutty Widow’
• Songfestival-schandaal: Trijntje uitgelachen in press center
• Tweede repetitie: Trijntje in andere jurk, applaus in press center

Video: Eurovision Song Contest 2015 Opening Ceremony. 3 uur durend rode loper-event dat gisteravond plaatsvond. Een welkom van de burgemeester van Wenen. Na ongeveer 11 minuten de aankomst van Trijntje en haar team.

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Songfestival: Trijntje rond laatste plek bookmakers

  1. BéTé

    Zonder de hoop op te willen geven…. DIT ZIE IK NIET MEER GOED KOMEN ;)

      /   Reply  / 
  2. Calypso

    “haar liedje is supercatchy” – dat ben ik nog steeds niet met je eens. Het liedje vind ik gewoon super irritant, zeker als je het vaker hoort. In de 2e helft van het nummer heb ik van begin af aan al een “Ja, dat weten we nu wel”, en als je het vaker hoort dan begint dat al bij de eerste keer refrein. Al zou er een wonder gebeuren, en ze het songfestival winnen, dan nog vind ik het liedje gewoon verschrikkelijk.

      /   Reply  / 
  3. @lbert

    Ik hoop nog steeds op een finale plek maar vrees het ergste, vind het wel een prima lied, zou sowieso jammer zijn als we de finale niet halen, dan word het misschien weer lastig om Nederlandse top artiesten over te halen om te gaan !!

      /   Reply  / 
  4. BéTé

    De podium- presentatie had het lied kunnen reden… maar ik heb nog niet de indruk dat dat daadwerkelijk gaat gebeuren.

    Trijntje houdt haar linkerarm – waarmee ze normaliter ritme houdt – krampachtig stil … maar ze doet dat nu met hoofdbewegingen (frontaal in beeld!!). Lijkt me als kijker erg irritant.

    Het ziet er niet naar uit dat Trijntje indruk zal gaan maken.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Lisa haar EP met vijf covers doet het beter dan Trijntje haar nieuwe album geschreven door Anouk. Plaats 13 voor Lisa en 30 voor Trijntje…

      Nog een afgang lol

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Maar één troost Yoshi; Trijntje haar album is OOK slecht !!

          /   Reply  / 
  5. BéTé

    Het is definitief; Trijntje treedt op in broekpak. Wat een afgang !!

    Snapt ze er nou écht helemaal niks van … hoe diep kan Nederland nog zakken??

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Er zijn ergere dingen hoor BéTé… 😂

      Maar ik moet toegeven dat ik het ook een beetje teleurstellend vind.

      Beetje laf ook.

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Alle begrip voor het feit dat Trijntje zich op haar gemak wil voelen … maar deze outfit ervaar ik als een vorm van minachting voor het Songfestival.

          /   Reply  / 
  6. Yoshi

    Ik hoop dat ze niet doorgaat, zijn we tenminste weer van al dat non nieuws af

      /   Reply  / 
  7. Yalita

    Ik denk dat België het veel beter gaat doen morgenavond. Zou me niets verbazen als het de eerste liveshow gewoon wint.

      /   Reply  / 
  8. Yoshi

    Marcus… Ik irriteer me er eigenlijk een beetje aan dat je alleen maar aandacht aan Trijntje en haar outfit besteed. Op zich logisch omdat dat deze week in volle gang is. Maar die halve finale is morgen.

    In tussentijd hebben andere muzikanten nieuw materiaal uitgebracht. Maaike Oudeboter, Michael Prins, Lisa Lois, Douwe Bob, Danny de Munk.

    Ik vind je recensies over nieuw materiaal en je mening altijd leuk om te lezen, maar er is wel erg veel Trijntje..

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Beste Yoshi, dat is bewust. De rest komt weer na het Songfestival. Ik focus nu op Trijntje en het festival want die stukjes zijn doorlopend top trending; trekken veel bezoekers. Ik laat het dus op de frontpage staan. Mijn planning is dat morgen de hele pagina gevuld is over dit thema, en een compact, compleet beeld geeft van deze week. Sorry dat je het irritant vindt, maar er komt morgen dus nog meer aan.

        /   Reply  / 
  9. bastian

    Jammer, wat een gemiste kans. Die eerste jurk had het allemaal net wat meer smaak (peper of zout) gegeven. Wat ze nu heeft gekozen is leuk voor zo’n libelle lezeres denk ik. Zucht. Ik heb nog weinig hoop in een goede afloop. Ik hoop op een verrassing morgen.

      /   Reply  / 
    1. tammer

      Met je eens. Op het songfestival vaardigen we steeds de grootste gemene deler af. “Doe maar gewoon” complex dus. Conservatief Nederland.

        /   Reply  / 
  10. Corina van Lierop

    Aangezien het gisterenmiddag schitterend weer was – dus niet – heb ik m’n tijd redelijk nuttig besteed en me door alle 16 nummers van de eerste halve finale geworsteld.

    Mijns inziens verdienen de volgende landen het absoluut NIET om door te gaan naar de finale:
    1. Moldavië
    2. Finland
    3. Griekenland
    4. Servië
    5. Georgië

    Over de volgende landen heb ik mijn gerede twijfels:
    1. Armenië
    2. België
    3. Estland
    4. Wit-Rusland
    5. Denemarken

    De laatste categorie verdient het ECHT om een finaleplaats te behalen:
    1. Nederland
    2. Macedonië
    3. Hongarije
    4. Rusland
    5. Albanië
    6. Roemenië

    De internationale pers is lovend over de Nederlandse inzending. Dit was vorig jaar exact hetzelfde, terwijl de bookmakers en de Nederlandse media the Common Linnets afbrandden. Maar ja, we kennen allemaal het resultaat van vorig jaar:-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>