The Voice of Holland heerst in Single Top 100

The Voice of Holland scoort deze week bijzonder goed in de Single Top 100. Sandra van Nieuwland komt binnen op 1 met haar originele uitvoering van More; een unieke prestatie, zo vroeg in het seizoen van de talentenshow.

Leona Philippo komt binnen op plaats 17 met Mesmerized en Maame Joses zien we op plaats 19. Met hun uitzonderlijke hitlijstprestaties zijn de drie dames nu al favorieten in dit seizoen van The Voice. Ik ben benieuwd of deze trend zich de komende week voortzet.

De nieuwe single van Ilse DeLange komt sterk binnen op plek 13. Eindelijk een flinke dosis vrouwenkracht dus, deze week in de hitlijst. Ik ben daar heel tevreden mee. Zoals jullie weten maak ik me regelmatig druk over de ondervertegenwoordiging van vrouwen.

Vrouwen met kwaliteit zijn er genoeg in de Nederlandse muziekscene, maar ze moeten wel de kans krijgen om door te stoten, de exposure krijgen die ze verdienen, om zo ook interessant te zijn en blijven voor platenlabels om extra in te investeren.

In de kantlijn nog even dit. Songfestivalwinnares Loreen staat nog steeds stevig verankerd in de top 5. Haar liedje Euphoria is inmiddels veruit het meest succesvolle Eurovisieliedje ooit in Nederland. Hoezo ouderwets festival?

Het lijkt erop dat het Eurovisie Songfestival zich eindelijk in de 21e eeuw genesteld heeft. Laten we hopen dat we volgend jaar hetzelfde over onze eigen inzending kunnen zeggen.

Verder noteert Xander de Buisonjé een mooie stijging van 57 naar 14 met De Wereld Redden, en zien we in het onderste deel van de lijst nieuwe singles van onder meer Mike & Colin, Jaap Blom, Jelle B, Sieneke, Dave Dekker en Jolanda Zoomer.

Bekijk de hele Single Top 100 hier.

Het meest succesvolle Eurovisieliedje ooit in Nederland: Euphoria van Loreen.

Video op Youtube

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “The Voice of Holland heerst in Single Top 100

  1. Pingback: Ron Link (ex-Idol, ex-Tarzan, ex-Jamai) in The Voice | NLpop

  2. Pingback: #TVOH Sandra van Nieuwland nu al op 1 in iTunes | NLpop

  3. vinn

    Denk dat Ivar met Hit Me Baby One More Time volgende week op 1 staat.
    Vond hij en Eyelar vandaag erg goed, maar de dames van vorige week waren beter.

    BTW! Kon het nummer van Laurhie Broun “With Out you” niet gedownload worden want kan mij voorstellen dat deze anders heel hoog kwam!

      /   Reply  / 
  4. inge

    het feit dat de singles van oa Sandra en Ivar het uitstekend doen is omdat het totaal anders is dan het origineel. Niet beter, maar anders en dat maken de liedjes prettig om naar te luisteren!

      /   Reply  / 
  5. Ronald

    Aankomende week zullen ze al weer flink kelderen.
    Vlugge, hele vlugge marketinghitjes.

      /   Reply  / 
  6. Ronald

    Geen albumlijst deze week, Marcus?

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Jawel, maar ik probeer de hitlijsten vanuit een andere invalshoek te bespreken. Soms is het wel zinnig om een overzicht te geven, maar ik merk dat over het algemeen een droog lijstje van stijgende platen niet erg aanslaat. Ik probeer het nu dus in combinatie met een opvallende trend of een album-review. Eerder Jan Smit, deze week Iris Kroes. Dat album moest ik even laten bezinken. Ik heb ‘m zojuist geplaatst.

        /   Reply  / 
  7. Ronald

    Sandra zal wel van de eerste positie af zijn, deze is herovert door Asaf Avidan. De andere twee Voice binnenkomers van vorige week zullen flink gekelderd zijn, zoniet alweer verdwenen uit de singleslijsten…

      /   Reply  / 
  8. Ronald

    De ene manipulatie nr 1 troeft de ander af. Sandra is inderdaad van nr 1 af… door Jan Smit. Bijna nergens te vinden in I tunes of wat dan ook.Jan en John de Mol moeten wel hele goede vriendjes zijn.
    De Single Top 100 is weer compleet ongeloofwaardig deze week.

      /   Reply  / 
  9. Eric

    En wie is Mark Knopfler dan wel?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>