Review: Wie creeërt momentum naar finale The Voice?

De kaarten zijn vers geschud voor de halve finale van The Voice 4

Vrijdag vond de kwartfinale van The Voice of Holland plaats. De enige echte verrassing van de avond was Cheyenne. Favoriet voor de eindoverwinning is nog steeds Julia van der Toorn, maar er liggen een paar adders onder het gras.

Team Ilse
Het is duidelijk dat Cheyenne Toney op het juiste moment piekt. Zij won in de kwartfinale de publieksstemming en pakte de nummer 1 in iTunes. Mitchell Brunings moest door Ilse gered worden. Als Cheyenne dit doorzet dan haalt ze de finale. Kan Mitchell zich nog terugvechten in het lijstje favorieten? Spannend!

Team Ali B
Het lijkt uitgesloten dat de winnaar van dit seizoen uit Team Ali B zal komen. Toch moet gezegd dat Ali veel meer lof verdient dan hij van een deel van het publiek krijgt. Jill Helena en Jennifer Lynn zijn finalewaardig, maar zij moeten het tijdens de cross battles vermoedelijk al afleggen tegen de grote favorieten.

Team Trijntje
Wudstik is zo goed als zeker van een finaleplaats maar hij moet volgende week zijn tekst niet vergeten en alles zuiver zingen. Hij heeft echter een gigantische fanbase, dus vals zingen, tekst vergeten, het maakt eigenlijk allemaal niks uit. Op charisma alleen kan hij de finale ook halen, en wie weet wint ie dan wel.

Team Borsato
Het zou namelijk kunnen dat topfavoriet Julia de finale niet wint. We hebben vorig seizoen gezien hoe het kan lopen. De cross-battles zijn nog niet bekend, maar de productie zal Julia waarschijnlijk niet tegen Gerrie zetten. De kans dat zij beide de finale halen is dus groot, maar daarin komen ze elkaar dan toch weer tegen.

Marco bereidde ons vrijdag al voor op de kans dat Julia niet de winnaar van dit seizoen wordt, door te beloven dat hij sowieso een album met haar gaat maken.

Favoriet(en) in de halve finale van TVOH-4

  • Julia van der Toorn (21%)
  • Cheyenne Toney (19%)
  • Wudstik (14%)
  • Gerrie Dantuma (13%)
  • Mitchell Brunings (11%)
  • Shirma Rouse (10%)
  • Jill Helena (7%)
  • Jennifer Lynn (6%)
Loading ... Loading ...

Teamprofielen: Team IlseTeam BorsatoTeam TrijntjeTeam Ali B

Meer reviews: Eerste liveshowTweede liveshowDerde liveshow

Video Julia van der Toorn met All of Me:

Foto: RTL/TVOH Facebook – Studioversies van alle nummers: 8ball TV.

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Review: Wie creeërt momentum naar finale The Voice?

  1. vinn

    Je zet wel Mitchell Cheyenne of Julia of Gerrie, maar ze zeiden gister dat volgende week cross battles gaan houden. Een talent moet juist tegen iemand uit een ander team en wij bepalen de winnaar. Zo kunnen er dus wel 2 uit één team door.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Je hebt helemaal gelijk. Thanks! Ik heb de tekst wat aangepast.

        /   Reply  / 
  2. Peterke!

    Dat kan nog leuk worden dus. Wie mogen van mij echt de finale halen? Uhhm… dan zeg ik Jennifer, Gerrie, Julia & Jill. Cheyenne heeft het heel goed gedaan gister, maar ik vergeet haar nog te makkelijk. Neemt niet weg dat Cheyenne, Mitchell, Shirma en Wudstik het ook verdienen, maar ik heb wel een voorkeur.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Finale: Julia, Jennifer, Wudstik en Cheyenne.

      Beide hebben ze een herkent stemgeluid.

      Shirma en Gerrie zijn te doorsnee. Prima zangeressen, maar Shirma probeert naar mijn idee een soort Aretha Franklin 2.0 te zijn. Gerrie heeft het zelfde als Floortje Smit vorig jaar. Een zangeres van topklasse, maar het helaas niet in zich om uniek te zijn boven alles wat nog meer succes heeft.

        /   Reply  / 
  3. Marisa

    Wudstik, Mitchell, Cheyenne en Julia in de finale hopelijk!

      /   Reply  / 
  4. Rick

    Ben benieuwd wie de finale haalt! Hoe werkt het met stemmen precies bij de cross battles? Publiek samen met oordeel coaches?

      /   Reply  / 
  5. Ronald

    En weer worden coverzangertjes en zangeresjes hier weer teveel veren in de kont gestoken. Laat ze zich nou maar eerst bewijzen buiten The Voice om. M.i. zullen ze dan allemaal falen… allemaal niet uniek of onderscheidend genoeg om echt naam te gaan maken.
    Maar als je dat wil geloven, moet je dat maar geloven…

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Och het is gewoon leuk. In de eredivisie spelen ook maar een paar topscorers, maar iemand die van voetbal houdt kijkt alle wedstrijden, ook de mindere.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Men is vrij om te kijken wat men wil natuurlijk. Maar ik stoor me aan het misleidende karakter van The Voice. Met name gebakken lucht wat er verkocht wordt.

          /   Reply  / 
        1. 020Nick

          Goh, die mening is totaal nieuw voor ons.. vertel eens verder? :P

            /   Reply  / 
          1. KellyVanDerVeer

            Goh Ronald, falen ze allemaal ja? What about Sharon Doorson en Sandra van Nieuwland. Die staan toch wekelijks op grote podia door het hele land. Sharon zelfs dit weekend weer in Duitsland.

              /  
      2. Joris

        Heb jij Wudstik en Shirma hun CV weleens goed bekeken? Vergis je niet. Uit beeld betekent niet dat ze “geen succes” hebben. Wel ironisch wat je op het laatst zegt maar idd als jij maar gelooft wat jij zegt en dat is nog steeds niet de absolute waarheid. More power to them.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Ja, wat is er met hun CV dan?

            /   Reply  / 
  6. 020Nick

    Kelly,
    Ronald is hier het grote orakel die alles maar dan ook alles wat een beeeetje positief in het nieuws gebracht word over een ex Idols/Xfactor/voice of holland of vergelijkbare show bij voorbaat al met de grond gelijk maakt.
    Het grappige van dit alles is, het maakt niet uit of de verkoopsuccessen groot zijn, het is nooit echt nooit goed bij die jongen.
    Dhr zijn eigen muzieksmaak gaat uit van vage alternatieve rockbandjes waar alleen de lezers van Oor hebben gehoord, die waarschijnlijk 1-10de verkopen van wat bijv Sandra van Nieuwland verkoopt, maar dan geld de redenering “Oh die is geflopt met zijn/haar single” opeens niet meer op.

    Ronald is naar mijn weten al sinds 2007 op verschillende forums bekend, toendertijd onder de naam BoycotIdols, en copy/paste zijn mening onder ieder, maar dan ook ieder bericht dat ook in de verste verte te maken heeft met de neef van de zus die ooit eens door de hond van een ex-talentenjacht deelnemer is gebeten.
    Daardoor kan ik zijn mening wel dromen.
    Maar in ieder geval is hij voor mij een volhouder, een held! Waar normale mensen volwassen worden en doorgaan met leven, gaat hij wekelijks onvermoeibaar door met het geven van zijn welbekende mening, zonder dat hij daar ook werkelijk een extra medestander mee krijgt. “de kunst van het loslaten? niet besteed aan die man.. :)

    Maar goed.. ik praat wel heel erg voorbij mijn beurt. Misschien wil Ronald zichzelf eens vorostellen aan je?

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Je zwetst echt maar wat he 020Nick. Favoriete bands an mij verkopen maar 1/10 van Sandra van Nieuwland? Wat een grapjas ben je.
      Raar dan dat een van mijn favo bands nu al meer dan 150 miljoen geluidsdragers wereldwijd heeft verkocht, uitverkochte stadions heeft (ala Wembley) en klassiekers op haar naam heeft staan waar mensen ibn The Voice maar al te graag gebruik van maken. Verkoopaantallen en successen waar Sandra van Nieuwland alleen maar van kan dromen…
      leuk trouwens dat je zo’n trouwe volger van me bent, het houdt je wel bezig he wat ik allemaal doe op dit blog?

        /   Reply  / 
  7. Room

    Ik vind het erg sneu dat Marco zegt tegen Julia: Wat er ook gebeurt, ik ga sowiezo een plaat met je maken. De twee dingen die fout zijn aan zijn uitspraak:
    - Als coach moet je neutraa blijven, door dit te zeggen geeft hij eigenlijk aan dat hij de rest van zijn groep minder steunt.
    - In vorige seizoenen heeft hij ook uitspraken gedaan dat hj zijn kandidaten sowiezo blijft steunen NA the voice. Tot nu toe heeft hij dit niet gedaan. Hij maakt alleen maar beloftes die hij niet nakomt.

    Tot slot, mijn favoriete Jill. Ik vind haar prachtige stem en groot bereik heel mooi. Daarnaast weet zij in ieder geval welke kant zij wil opgaan, namelijk Nl-talig. Echter ze zal het nog moeilijk kunnen krijgen om in de finale te komen.

      /   Reply  / 
  8. Ronald

    ‘- Als coach moet je neutraa blijven, door dit te zeggen geeft hij eigenlijk aan dat hij de rest van zijn groep minder steunt.
    – In vorige seizoenen heeft hij ook uitspraken gedaan dat hj zijn kandidaten sowiezo blijft steunen NA the voice. Tot nu toe heeft hij dit niet gedaan. Hij maakt alleen maar beloftes die hij niet nakomt.’

    Room, verbaast je dat dan?
    The Voice is nooit beloftes nagekomen en de jury roept van alles. En natuurlijk heeft ieder jurylid een voorkeur voor iemand die ze dan promoten. Zo is het altijd gegaan, doe niet als het iets nieuws is. Het gaat uiteindelijk om het entertainment nietwaar, en niet om het welzijn en de begeleiding van de kandidaten. Kan ze een mallemoer schelen wat er na The Voice met ze gebeurd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>