Songfestival bookmakers: Nederland stijgt top 10 in!

Update en analyse: Nederland nu op 8 bij de bookmakers

#NED #Eurovision • Hoogste scores Douwe bij wedkantoren tot nu toe

Het is de dag van de halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 en Douwe Bob maakt een spurt bij de wedkantoren. Nederland staat in de top 10.

De scores bij bookmakers veranderen in realtime. Nog geen uur geleden stond Nederland negende, en nu zijn we ingehaald door het Verenigd Koninkrijk en staan we op de tiende plek. De hoogte posities voor Douwe tot nu toe!

Bookmakers: winnaar finale?

01. Rusland
02. Oekraïne
03. Frankrijk
04. Zweden
05. Australië
06. Armenië
07. Malta
08. Israël
09. Nederland
10. Verenigd Koninkrijk
11. Servië
12. Italië
13. IJsland
14. Letland
15. Bulgarije

16 t/m 42: België, Cyprus, Spanje, Tsjechië, Hongarije, Polen, Kroatië, Noorwegen, Oostenrijk, Azerbeidzjan, Denemarken, Litouwen, Estland, Ierland, Wit-Rusland, Duitsland, Finland, Georgië, Albanië, Bosnië, Griekenland, Montenegro, Macedonië, Moldavië, San Marino, Slovenië, Zwitserland.

Wat betekent dit?

Mensen die een gokje wagen op wie het Songfestival dit jaar gaat winnen hebben steeds meer vertrouwen in Douwe Bob en zijn liedje Slow Down.

Nederland stond de afgelopen weken stabiel rond een gemiddelde 15e plaats bij de bookmakers. Tijdens de repetities stegen en daalden we steeds een paar plaatsen om gisteren uit te komen op de hoogste plek tot nu toe; 11e.

Gisteravond vond de generale repetitie plaats op basis waarvan de jury’s hun punten gaven. Er is een vage video gelekt van Douwes optreden en die extra media-aandacht lijkt hem geen windeieren te leggen bij de bookmakers.

Het is relatief, maar bemoedigend. Nederland heeft Servië en Italië ingehaald en die staan niet in de eerste halve finale. Zij hebben dus ook nog niet de generale juryrepetitie gehad met alle bijkomende aandacht en media-buzz.

Bookmakers: winnaar eerste halve finale?

Het zijn momentopnames – het verandert dus continu – maar Nederland heeft bij de bookmakers niet eerder zo hoog gestaan. Er wordt niet alleen gegokt op wie de finale zaterdagavond wint, maar ook op de twee halve finales afzonderlijk.

Als er gegokt wordt op welke landen de eerste halve finale winnen is Nederland inmiddels gestegen naar de derde plaats, na favorieten Rusland en Armenië.

En tenslotte, als er gegokt wordt op welke landen zich uit de eerste halve finale vanavond kwalificeren voor de finale dan staat Nederland nu ongeveer gelijk met Tsjechië, op een virtuele vijfde plek na Rusland, Armenië, Malta en Cyprus.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Songfestival bookmakers: Nederland stijgt top 10 in!

  1. saskia

    Polen is voor mij favoriet, dus mag het wel op de 1e plaats.

      /   Reply  / 
  2. Lisaaa

    Mijn favoriet is Frankrijk !

      /   Reply  / 
  3. arthuur

    Armenie. zeer krachtige nummer….mooie act…..Rusland overdrijft op podium….Franse 2de plaats…

      /   Reply  / 
    1. Lisaaa

      Ja mee eens Armenië is ook heel goed !

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>