Goud voor hitalbum Sandra van Nieuwland

‘Heel tof, want dit is met eigen werk’ • Reprise theatertour in najaar

De carrière van Sandra van Nieuwland loopt op rolletjes. Iedereen kent haar natuurlijk nog steeds van The Voice, maar zij is een artiest die zich met succes heeft weten te behoeden voor een eeuwigdurend talentenjachtstempel.

De zangeres mocht vrijdag een gouden award in ontvangst nemen voor Banging On The Doors Of Love. De plaat is inmiddels al meer dan 25 duizend keer over de spreekwoordelijke toonbank gegaan. Met recht een hitalbum dus. ‘Ik vind dit heel tof, want dit is met eigen werk’, aldus Sandra tegen RTL.

Sandra kondigde vrijdag ook een verlenging van haar theatertour aan. Die tour was eigenlijk net klaar, maar liep zo goed dat ie vanaf oktober in de reprise gaat. De zangeres komt dan naar theaters in onder meer Harderwijk, Capelle, Uden, Assen, Maastricht, Den Haag, Alphen, Leiden, Den Bosch en Tilburg.

• Hit of Shit: Sandra van Nieuwland – Get Better
• Sandra van Nieuwland en Guus Meeuwis op Paaspop 2014
• Hit of Shit: Sandra van Nieuwland – Banging On The Doors Of Love

Voorbeschouwing Edison Pop 2014 categorieën Pop en Song

Samen met Anouk (voor Sad Singalong Songs) en Niels Geusebroek (voor Lines) is Sandra voor haar gouden album genomineerd voor de Edison in de categorie Pop. Wie van de drie gaat winnen weten we overmorgen, op 31 maart.

De winnaar voorspellen blijft lastig. De Edisons zijn juryprijzen dus het kan alle kanten op. Anouk, Niels en Sandra zijn een mooi drietal en bij ieder van hen zijn goede argumenten te bedenken waarom ze zouden moeten winnen.

Als ik zou moeten gokken dan denk ik dat Anouk de beste kaarten in handen heeft. Zij vulde stadions met het werk. Het is een verrassend, atypisch Anouk-album dat zij op haar eigen label uitbracht. Het werd met platina bekroond.

Daar komt nog bij dat Anouk de jarenlange Nederlandse vloek op het Songfestival doorbrak en zich prominent mengde in het maatschappelijke debat over racisme. Dat zijn dingen waar de vakjury allicht gevoelig voor is.

Anouk is met Birds ook nog genomineerd in de categorie Song. Daar zijn de kansen voor Maaike Ouboter en Mr. Probz ook heel behoorlijk. Dat Ik Je Mis en Waves zijn monsterhits, nieuwe klassiekers die ook zeker erkenning verdienen.

Ik vermoed dat de vakjury Anouk sowieso wil huldigen voor haar uitzonderlijke prestaties in het afgelopen jaar dus dan ligt de Edison in de bredere categorie Pop toch wat meer voor de hand dan de prijs in de categorie Song.

Dat geeft ook niet. De nominatie op zichzelf is voor Sandra en Niels al een prachtige erkenning. Verliezen van Anouk is geen reden om bedroefd te zijn. Maar goed, we zullen over twee dagen weten wat de vakjury heeft besloten.

• Voorbeschouwing Edison Pop 2014 categorieën Hip Hop en Videoclip
• Voorbeschouwing Edison Pop 2014 categorieën Dance en Nieuwkomer
• Dit zijn alle genomineerden voor Edison Pop 2014

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Goud voor hitalbum Sandra van Nieuwland

  1. Henk

    Ik kan me nog goed haar blind audition herinneren bij de Voice, ik had tranen in mijn ogen staan. Zij is de meest succesvolste deelneemster van The Voice dat staat vast. The Voice zal altijd onderdeel van haar blijven, maar zij gaat hier prima mee om. En met dit 2e album behoudt zij haar eigen stijl en geluid en dus met succes.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Want waar blijft dat album van Leona? Ik denk niet dat dat erin zit. Leona is een fantastische zangeres. Zij is een geweldige artieste die van het podium afknalt door haar sterke uitstraling. Echt ik gun het haar als geen ander, maar ze heeft geen eigen stemgeluid. Daarnaast vindt ze geen goede eigen liedjes. Alles bij elkaar verwacht ik dat zij niet zal doorbreken als zangeres. Maar ik denk dat zij veel gevraagd blijft worden in het snabbelcircuit. Ik zou haar ook boeken op mijn feest.

        /   Reply  / 
      1. Yoshi

        Marcus.. Weet jij hoe het zit met het album van Leona? Ze is nu tafeldame bij DWDD, maar in de muziek doet ze helemaal niks meer?
        Heeft ze eigenlijk nog een contract bij 8Ball?

          /   Reply  / 
        1. Marcus Lucas Auteur

          Geen idee wanneer haar album komt. Ze treedt wel op en is te boeken via 8Ball. Bij DWDD zat ze denk ik om Holland Zingt Hazes te promoten. Daar treedt ze ook op. Het is niet helemaal uitverkocht. Voor morgen zijn er nog kaarten.

            /   Reply  / 
  2. MASH

    Toch grappig om te zien dat Nederland telkens de verkeerde winnaar kiest! :P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>