Animals van Martin Garrix internationale monsterhit

Voorbeschouwing Edison Pop 2014 categorieën Dance en Nieuwkomer

Nu doorbraaksingle Animals van Martin Garrix bij ons al een tijdje daalt in de charts, en ook opvolger Wizard (met Jay Hardway) over zijn top lijkt te zijn, zouden we bijna vergeten hoe spectaculair Martin momenteel in het buitenland scoort.

Animals klom de afgelopen week naar de 36ste plaats in de toonaangevende Amerikaanse Billboard Hot 100; geen dance-chart, maar een algemene poplijst. Hij staat daar tussen wereldsterren als Katy Perry, Drake, Avicii en Shakira.

In november scoorde Martin in de officiële hitlijst van Groot-Brittannië al een nummer 1-hit met Animals. In onze Single Top 100 kwam hij niet hoger dan de derde plaats, maar de track staat hier wel al 34 weken genoteerd. De monsterhit staat verder momenteel in meer dan 50 landen in de iTunes Top 100.

Op 31 maart worden de Edison Pop prijzen uitgereikt. Martin is genomineerd in de categorie Nieuwkomer (met Jett Rebel en Mr. Probz), en in de categorie Dance (met Armin van Buuren en Yellow Claw). Zeker niet de minste concurrentie!

Voorspellen is heel lastig. De Edison-vakjury zal meer factoren meewegen dan enkel hitlijstprestaties. Armin sleepte een Grammy-nominatie in de wacht, Yellow Claw scoort met Shotgun in Nederland ijzersterk, en Probz beleeft met Waves een doorbraak die eigenlijk alle doelgroepen en categorieën overstijgt.

Zie ook: Voorbeschouwing Edison Pop 2014 categorieën Hip Hop en Videoclip

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>