De Jeugd van Tegenwoordig – De Toneelacademie

Voorbeschouwing Edison Pop 2014 categorieën Hip Hop en Videoclip

In de clip bij de nieuwe single van De Jeugd Van Tegenwoordig zien we een persiflage op hoe audities op een toneelschool er aan toe gaan. Met naast de mannen van De Jeugd rollen voor Gésa Weisz (afbeelding) en Maxim Hartman.

De droge en gelaagde ironie van De Jeugd Van Tegenwoordig is schitterend. Een unieke, herkenbare stijl. Minpunt vind ik dat je die humor vooral uit hun muziek haalt als je Nederlands spreekt. Als je begrijpt waar het over gaat.

Bij The Opposites, ook Nederlandstalig, zijn de producties zo sterk dat ze taalbarrières doorbreken. Ik bedoel: het is lastiger om aan buitenlandse vrienden uit te leggen waarom De Jeugd bij ons populair is, terwijl ze het bij The Opposites meteen snappen als ze een single horen. Ook al begrijpen ze de tekst maar half.

Het zijn uiteraard twee hele verschillende acts, met elk hun eigen stijl, maar ik maak deze vergelijking als voorbeschouwing op Edison Pop. De twee topacts zijn namelijk, samen met Great Minds, dit jaar genomineerd voor de Edison in de categorie Hip Hop. Ook strijden ze tegen elkaar in de categorie Videoclip.

Op 31 maart zullen we uitvinden wat het oordeel van de Edison-vakjury is. Mijn voorkeur zou om genoemde redenen dus uitgaan naar The Opposites, die in januari overigens ook al terecht de Popprijs 2013 in de wacht sleepten. Dat doet echter niets af aan opnieuw een geweldige single en clip van De Jeugd:

De Toneelacademie op iTunes

De Jeugd van Tegenwoordig - De Toneelacademie

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De Jeugd van Tegenwoordig – De Toneelacademie

  1. Johan van de Velde

    Ja, gevoel voor humor kun je De Jeugd niet ontzeggen.

    De video is echt grappig. Zodanig zelfs, dat ik nauwelijks op de muziek gelet heb, wat waarschijnlijk geen goed teken is.

    Muzak?

      /   Reply  / 
  2. Kamper

    Deze Jeugd track leunt idd heel erg op taal. Maar er zijn toch ook wel een paar JVT nummers die juist hangen op de beat. Ik denk aan het briljante en recente : De formule ( De Jeugd Van Tegenwoordig – De Formule 916.124 views)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>