Vanavond op tv: The Voice of Holland 2015 Live

#TVOH • Publiek bepaalt • Eerste safe zone top 6 mogelijk veelzeggend

Na weken van Blind Auditions, Battles en Knockouts gaat het vanavond helemaal los. De liveshows in het zesde seizoen van The Voice of Holland beginnen. Er zijn nog twaalf kandidaten over in de grootste talentenshow van Nederland.

Het is overzichtelijker – en ook eerlijker – dat de talenten voor de eerste twee liveshows niet meer gesplitst zijn. Vorige seizoenen werden favorieten aan het begin uit elkaar gehaald. Dat kwam wat voorgekauwd over en het was toen vrij makkelijk om te kiezen. Dit seizoen is het vanaf de eerste liveshow moeilijker.

Check Teamprofiel Ali B met poll
Check Teamprofiel Anouk met poll
Check Teamprofiel Borsato met poll
Check Teamprofiel Sanne met poll

Het wordt vanavond waarschijnlijk ook minder lopendebandwerk. Er is meer tijd. We zullen in ieder geval iets meer zien van de voorbereidingen. Zo kregen de mannen een workshop van Adam Lambert en de vrouwen een workshop van Seal. De liveshow wordt geopend door Jess Glynne met Jennie en Neda.

We kunnen concluderen dat The Knockouts een mooie verbetering zijn – los van wat incidentjes rondom stevige commentaren van Anouk – en zeker beter ten opzichte van die vluchtige Clashes van vorig jaar. Daarin kregen de talenten niet genoeg tijd en ruimte om een memorabel optreden neer te zetten.

Hoe werkt het vanavond?

Het publiek bepaalt in twee fases wie er doorgaan. De coaches hebben geen jokers, rapportcijfers, reddingsboeien of wat dan ook om een pupil nog te helpen.

Ieder talent zingt één liedje. De zes met de meeste stemmen belanden daarna in de safe zone en zijn direct veiliggesteld voor een plaats in de tweede liveshow.

De andere zes kandidaten belanden in de danger zone en van hen zullen vier zich via een laatste stemronde plaatsen voor de volgende liveshow. Aan het einde van de avond zullen we dus afscheid nemen van twee talenten.

Spannende eerste safe zone

Die eerste top 6 in de safe zone wordt direct spannend. Er zijn dit seizoen in de eerdere rondes geen singles op iTunes uitgebracht dus we kunnen alleen op basis van YouTube-views, aandacht en reacties in (sociale) media een inschatting maken van hoe het Nederlandse publiek precies denkt over deze TVOH-lichting.

Het is voor iedereen duidelijk dat Jennie Lena en Brace grote favorieten zijn, en op enige afstand mag ook de aanhang van Maan niet onderschat worden, maar zullen die fans ook massaal de telefoon pakken om voor hen te stemmen?

Vanavond maakt het voor de grote favorieten wellicht weinig uit maar later in de competitie kan een actief-stemmende fanbase de doorslag geven. Die fans moeten ze vasthouden. Voor de andere talenten is het zaak om meteen in het begin in de safe zone top 6 te komen, het liefst met een doorbraakmoment.

De eerste liveshow wordt dus lekker spannend, en de eerste stemronde (met een top 6) mogelijk veelzeggend over het verdere verloop van de competitie!

Favoriete Voice-coach 2015

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Foto: RTL / William Rutten

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vanavond op tv: The Voice of Holland 2015 Live

  1. A. J. Mulders

    Was Maarten van Roozendaal maar bij de Voice geweest. ajmulders.wordpress.com

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>