Singles The Voice of Holland doen niets in iTunes

#TVOH • Trend na eerste liveshow • Opmerkelijke focus op RedRoom-app

De tijd dat liedjes uit The Voice of Holland in de dagen na uitzendingen de iTunes Top 100 bevolken lijkt voorlopig voorbij. Het kan uiteraard in het vervolg van de competitie nog veranderen, maar na de eerste liveshow gebeurt er niets.

De nummers uit de eerste liveshow zijn wel op iTunes uitgebracht maar The Voice of Holland promoot ze niet. Ze blijken vooral gericht op hun eigen RedRoom-app. In de uitzending en op de website wordt alleen gesproken over ‘de bekende muziekdiensten’ zonder links. Dat zal vast een commerciële afweging zijn.

Singles op iTunes

Neda Boin – Beneath Your Beautiful
Brace – Parijs
Maan – Warrior
Jennie Lena – I’ll Be There
Ivan Peroti – Hello
Dave Vermeulen – Sex Bomb
Jared Grant – I Feel Good
Daniël Kist – Señorita
Ivar Vermeulen – Sugar
Melissa Janssen – Ain’t No Other Man

In Spotify en Deezer zijn de nummers nog helemaal niet te vinden, dus om ze te kunnen streamen ben je vermoedelijk volledig aangewezen op de RedRoom-app.

Dat is natuurlijk best jammer voor de deelnemende talenten want hoewel de invloed van iTunes terugloopt, is het nog altijd lekker om te scoren in de charts. In bijvoorbeeld de Amerikaanse Voice wordt iTunes wel met naam en toenaam in de uitzending genoemd, en tellen die downloads ook mee in de einduitslag.

Wellicht dat ze dat bij ons voor de finale (met The Story Of My Life-singles) wel weer zullen doen. Laten we hopen dat die singles niet uitsluitend via de app gestreamd kunnen worden, want waar zijn ze dan mee bezig? Het lijkt alsof de productie de RedRoom-app heilig heeft verklaard en andere platforms uitsluit.

Als het echt een doel van de talentenshow is om deelnemers voor te bereiden op een professionele carrière in de muziekindustrie dan horen daar logisch ook gewoon singlereleases op iTunes, Spotify en alle andere platforms bij. Dat heeft in het verleden ook veel bijgedragen aan exposure en hypes rond favorieten.

YouTube-views na eerste liveshow

Na twee dagen kunnen we een eerste ranglijstje maken op basis van aantallen views op YouTube. Dit is slechts een momentopname, maar wel interessant.

1. Jennie Lena – I’ll Be There (38,566 views)
2. Brace – Parijs (36,704 views)
3. Jared Grant – I Feel Good (34,145 views)
4. Maan – Warrior (30,233 views)
5. Ivan Peroti – Hello (29,357 views)
6. Melissa Janssen – Ain’t No Other Man (20,193 views)
7. Neda Boin – Beneath Your Beautiful (14,052 views)
8. Daniël Kist – Señorita (12,428 views)
9. Ivar Vermeulen – Sugar (12,388 views)
10. Dave Vermeulen – Sex Bomb (12,293 views)

Nogmaals, het is slechts een momentopname en YouTube-views zeggen niet alles, maar wat meteen opvalt is dat Jared Grant een plek in de kopgroep heeft veroverd. De video van zijn optreden wordt hoog gewaardeerd.

Ook valt op dat Neda is weggezakt en haar video gemengd wordt gewaardeerd. Zij zal komende vrijdag revanche moeten nemen met een overtuigend optreden.

Verder is het beeld ongewijzigd: Jennie en Brace als grote favorieten, gevolgd door Maan en Ivan. Daar heeft Jared zich succesvol tussen geworsteld. Cool! Kijken of hij dit in de tweede liveshow kan vasthouden, of wellicht overtreffen.

Check Teamprofiel Ali B met poll
Check Teamprofiel Anouk met poll
Check Teamprofiel Borsato met poll
Check Teamprofiel Sanne met poll

Video: Jared Grant met I Feel Good (live)

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Singles The Voice of Holland doen niets in iTunes

  1. Vincent Lamme

    Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit at The Voice dit jaar samenwerkt met Napster (ja, echt) als officieel streamingkanaal voor The Voice. Napster heeft op zijn beurt weer een deal met Vodafone en… voila! Ik kan het persbericht nergens meer vinden op de officiële kanalen (RTL/Vodafone) maar nog wel hier: http://www.entertainmentbusiness.nl/persberichten/2015-W39/napster-exclusieve-muziekstreamingpartner-van-the-voice-of-holland

    Als je echter naar de Napster site gaat (http://nl.napster.com) komt The Voice er ook nogal bekaaid vanaf. Raar… en zonde!

      /   Reply  / 
  2. Marcus Lucas Auteur

    Warempel, Warrior van Maan staat nu op 75 in de iTunes Top 100. Dus toch nog een bescheiden score. Ik denk mede dankzij Marco Borsato die op Facebook de iTunes-links van zijn talenten heeft gedeeld.

    Bedankt voor die toevoeging, Vincent. Vreemd dat ze dan niet meer promotie maken voor Napster. Maar het lijkt sowieso verstandiger om met de grootste partijen (iTunes en Spotify) in zee te gaan. Dan verdient de producent misschien iets minder, maar het is gunstiger voor de talenten.

      /   Reply  / 
  3. LERCY

    De show doet zelf ook weinig. Veel negatieve reacties op social media en amper een stijging van de kijkcijfers. Het zijn vooral de gelederen van RTL zelf die overal proberen ‘een buzz’ te creëeren, maar die is er niet!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>