Anouk over Trijntje’s debacle op Songfestival (video)

“What the hell?” • “Een jurk met een uitsnede tot aan je schaambot”

Het is ruim vier maanden geleden dat Trijntje Oosterhuis jammerlijk de finale van het Eurovisie Songfestival 2015 niet bereikte. Anouk, vriendin van Trijntje en schrijfster van het liedje Walk Along, had zich sindsdien nog niet uitgelaten over het debacle, maar daar kwam gisteravond verandering in. En hoe…

Anouk name geen blad voor de mond bij Humberto Tan in RTL Late Night. Ze had voorafgaand aan het Songfestival wel wat gesprekken met Trijntje gehad, maar van de stage-act en outfits wist ze niets. ‘Ineens zag ik haar op het NOS Journaal in die jurk staan’, gevolgd door een schaterlach.

‘Toen had ik wel even een momentje van: sjonge shit zeg, what the hell?’, aldus Anouk. Ze noemt de veelbesproken outfit ‘een jurk met een uitsnede tot aan je schaambot’, en vond het naïef van Trijntje dat ze die reacties niet had verwacht.

Rouwlapje

Verder is Anouk ook niet te spreken over de belichting, de cameravoering en het openingsshot waarbij Trijntje een soort ‘rouwlapje’ voor haar ogen wegtrok.

Anouks kritische beschouwing is terecht en waar. Bovendien behoorlijk grappig door haar manier van praten en woordgebruik. Uit objectiviteit mogen we aan haar verhaal echter wel toevoegen dat het liedje Walk Along ook niet het sterkste was in het deelnemersveld, en vooral tegen het einde wat repetitief.

Maar dat is achteraf makkelijk gezegd of geschreven. Toen Walk Along gekozen en onthuld werd was de concurrentie nog niet bekend, moesten ze de stage-act nog vormgeven, en de outfits nog uitzoeken. Voor de komende editie van het Songfestival zal het Avrotros-team dat met Douwe Bob anders aanpakken.

Terugkijken: Anouk over Trijntje: ‘What the hell?’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>