Douwe did it! Nederland naar finale Eurovisie Songfestival 2016 (video)

Update en analyse klik: Nederland nu op 8 bij de bookmakers

#Eurovision terugkijken! • Charme, authenticiteit en relaxte vibe wint

Het is gelukt! Douwe Bob heeft zich dinsdagavond in de halve finale geplaatst voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2016. Na Anouk in 2013 en The Common Linnets in 2014 is Nederland er opnieuw bij in de eindstrijd.

De trend bij de bookmakers was al heel goed, en Douwe heeft het dinsdag ook waargemaakt! Voor zijn vertolking van Slow Down kreeg hij voldoende punten van de internationale jury’s en tv-kijkers om de Grand Final te bereiken.

Bij de bookmakers is Nederland inmiddels gestegen naar de achtste plaats voor de eindoverwinning, maar donderdag komt de tweede halve finale nog.

Finalisten

De volgende landen hebben zich geplaatst voor de finale: Azerbeidzjan, Rusland, Nederland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Cyprus en Malta.

En dat betekent dat voor Finland, Griekenland, Moldavië, San Marino, Estland, Montenegro, IJsland en Bosnië het Eurovisie-avontuur dit jaar voorbij is. We zien deze landen trouwens nog wel terug tijdens het stemmen in de finale.

Zaterdagavond staat Douwe Bob dus namens Nederland in de eindstrijd! Hij heeft zojuist geloot in de eerste helft van de show. De exacte optreedvolgorde wordt na de tweede halve finale van donderdag – met daarin ook België – onthuld.

Haalt Douwe Bob de top 10 in het Songfestival?

Loading ... Loading ...

Video: Douwe Bob live in halve finale

Video: Hele eerste halve finale terugkijken

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Douwe did it! Nederland naar finale Eurovisie Songfestival 2016 (video)

  1. Nicky

    Het was echt perfect Douwe! Zo goed gedaan!

      /   Reply  / 
  2. BéTé

    Top gedaan !!

    Zaterdag wél wat meer de ogen open svp :)

      /   Reply  / 
  3. RickDo

    Douweeeee!!!

      /   Reply  / 
  4. Johan van de Velde

    Liedje èn optreden (inclusief 10 seconden ‘stilte’) kwam goed over.

    Douwe lijkt geen last te hebben van podiumvrees.

    Ik hoop niet dat men zijn zelfvertrouwen als arrogantie gaat ervaren.

      /   Reply  / 
  5. Bastian

    NL kan zomaar voor de verrassing gaan zorgen. Het is een feelgood lied, eenvoudig gestaged, catchy en gezongen door een charmeur. Dit een enorm contrast met alle andere inzendingen, er is geen enkel lied dat iets soortgelijks neerzet, ja heel misschien Zweden, maar die kan niet tegenop de vocals van Douwe Bob. Ik hoop dat SVT (ofwel Christer ;-) ) hem een late startplek geeft. Aangezien Slow Down één van de favorieten is lijkt me dat zeker mogelijk. Het is niet logisch om met een favoriet de finale te openen, ook niet om plek 2-5 te geven. Ik verwacht plek 6-13, liefst 12/13 nog net uit de buurt van het gastland zelf en ook niet te ver van het einde af. Ach eigenlijk maakt het geen reet uit, omdat Slow Down iet afhankelijk is van een startplek dus f*ck it :) let’s win this shit

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Lol :)

      +1

        /   Reply  / 
  6. joost

    DB is authentiek dat is zijn kracht en wars van hokjesgeesten. Een verademing in de Nederlandse muziekscene. Dit nummer vind ik gemiddeld maar die jongen deugt en dat is onze winst.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>