Bizar: Michael Jackson (50) overleden

Triest nieuws vanuit Amerika: Michael Jackson is op 50-jarige leeftijd overleden, zo melden media overzees. Eerder vanavond werd hij al opgenomen na een hartstilstand. Dat terwijl hij een omvangrijke concertreeks in Londen gepland had staan: 50 optredens. Hij was één van de grootste muzikale genieën van de vorige eeuw. Dat Michael nu is overleden, is een groot gemis.

Zie ook: Donderdag muzikaal memorial Michael Jackson in Paradiso
Zie ook: Nederlandse muzikanten in shock na dood Michael Jackson

Reken maar dat er morgen een enorme run ontstaat op de muziek van Michael Jackson, ook in Nederland. Ik denk dat we weten wie Lisa van X Factor (Single Top 100) en Guus Meeuwis (Album Top 100) volgende week van hun troot gaan stoten.

Ik vind echt bizar nieuws. Het lijkt maar niet door te willen dringen, zo onwerkelijk. Ik kan me nog goed herinneren in mijn vroege jeugd, overal posters van Pepsi met Michael Jackson. Hij was de grootste ster van die tijd.

Ik denk dat hij met HIStory zijn laatste absolute hoogtepunt bereikte (waar Thriller natuurlijk het summum was). Het album verkocht als een tierelier en er kwamen alleen maar hits van af. Toch was toen het begin van het einde van zijn carrière toen al ingezet, door verhalen over vermeende pedofilie en het schijnhuwelijk met Lisa Marie Presley. We weten allemaal: wie eenmaal in verband wordt gebracht met pedofilie – waar of niet waar – kan het verder wel shaken.

Michael heeft altijd een enorme schare fans blijven houden, ook in Nederland. Maar na HIStory is er eigenlijk geen fatsoenlijk album meer van de artiest verschenen. Weliswaar bereikte alles nog wel de eerste plaats door die enorme fanschare, de albums waren ook in no-time uit de Nederlandse hitlijsten verdwenen.

Dan zijn er nog de incidenten waarbij hij zijn kind uit het raam liet bungelen en de financiële ellende waarmee hij zou torsen. De verkoop van zijn landgoed met gigantische speeltuin, de verkoop van de rechten die hij had op het Beatles-materiaal en de tournee die hem vele miljoenen zou moeten opleveren om alle schuldeisers af te lossen. Het blijft altijd gissen wat er van al die verhalen waar was, maar waar rook is…

Triest en bizar nieuws, ik heb er geen woorden voor. Zodra er meer bekend is over wat er in Nederland gaat gebeuren met zijn overlijden (re-releases, tributes, afscheidsconcerten?) lees je het op NLpop

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Bizar: Michael Jackson (50) overleden

  1. Michiel Tramper

    Heel erg bizar nieuws, had die concerten nog graag van hem willen horen…

      /   Reply  / 
  2. Gurhan

    Heel Jammer dat hij overleden is

    R.I.P Michael Jackson

      /   Reply  / 
  3. anneke

    vreselijk, een groot artiest is weg

      /   Reply  / 
  4. Marsha

    Allereerst: Blood on the dancefloor is een geniaal album vol met geniale nummers.

    Verder: de wereld lijdt een groot verlies door de dood van deze ongeëvenaarde superster.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Nederlandse muzikanten in shock na dood Michael Jackson | Nlpop

  6. dirkje

    Ik vond het een griezel, voor hij werd verbouwd zag hij er veel beter uit, muziek is wel goed

      /   Reply  / 
  7. Nick

    Zeer spijtig dat zo’n groot artiest deze wereld heeft verlaten, ik denk dat iedereen die met hem is opgegroeid is hem zal missen.

      /   Reply  / 
  8. willem

    ben er niet treurig om
    eindelijk weer een pedo minder

      /   Reply  / 
  9. daniel

    haha srry mjah ik vondt het altijd al een misbaksel mjah weer een pedo minder noujah voor de gene die naar bestaande zijn kwaar zijn familie okej sterkte groetjes

      /   Reply  / 
  10. RadioMad

    ‘Gone Too Soon’, de laatste single afkomstig van Dangerous lijkt me het meest gepast om over een week aan de top van de Single Top 100 te prijken.

      /   Reply  / 
  11. Ronald

    Stukje nostalgie dood.
    Hoe vaak ik in die tijd met name Thriller en Bad geluisterd heb… pfoeh.
    Mijn smaak is in de tijd veranderd maar toch blijf ik dat steengoeie albums vinden. t Is triest.
    Medeleven voor alle fans van Michael Jackson.

      /   Reply  / 
  12. C.Weltevree

    k Vind het nog steeds erg triest…en de lelijke reacties van sommige mensen doen me meer dan eens begrijpen waarom Michael voor zichzelf een ‘droomwereld’schiep, een, waarin hij nog WEL kon tappen uit zijn geniale creatieve brein! Pedofiel? Echt niet, alleen afpersing en de 2e keer was het een overduidelijkel leugen! Ik durf mn hoofd voor hem in het vuur te steken, jammer dat dat nooit wordt gevraagd! Maar zoals ik denk, zijn er nog wel n paar miljoen! Nee, Michael mag n kinderlijke geest hebben gehad, hij was beslist ook n goed zakenman en geniaal op zijn vakgebied, en n lief mens bovendien. Kortom, op veel fronten een groot verlies!! R.I.P. Michael, we will try to look better after your children than we did at you….we only have ourselves to blame, sorry!!

      /   Reply  / 
  13. djairo

    ik heb al hem cd en dvd al maar ik mis michel jackson

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>