Harpengala gepimpt tot muzikale tv-show

Al decennia lang rijkt Buma Cultuur (voorheen: Conamus) de Zilveren en Gouden Harpen uit, alsmede de Exportprijs. Het zijn onderscheidingen voor de Nederlandse muzikanten die veel hebben betekend voor de Nederlandse muziek. In 2009 zal het Buma Harpen Gala voor het eerst live op televisie te volgen zijn. Tijdens een grootse en meeslepende live tv-uitzending vanuit Studio 21 in Hilversum worden de prijzen uitgereikt, belooft Buma Cultuur.
Het feestje was tot op heden alleen via de radio te volgen. Terwijl de creme de la creme van de Nederlandse popmuziek er doorgaans rondloopt. Afgelopen jaar wonnen bijvoorbeeld Tiësto, Ilse deLange en Candy Dulfer nog een gouden harp.

Jerney Kaagman maakte in het radioprogramma van Hans Schiffers traditioneel de winnaars bekend. Zij werden dan allemaal uitgenodigd in ‘t Spant in Bussum voor het prijzengala. Vorig jaar kondigde Kaagman haar vertrek bij de organisatie aan, nu waait er blijkbaar een fris windje.

Het hele Gala wordt voor de gelegenheid fiks opgepimpt. Alle winnaars (maximaal 7) mogen optreden met het Metropole Orkest. Ook komen er (inter)nationale special guests om de muzikale omlijsting compleet te maken.

De NOS heeft overigens al eerder aangegeven meer met muziekevenementen te willen doen. Vorig jaar was het jaarlijkse Noorderslag bijvoorbeeld ook al op Nederland 3 te volgen. Daar wordt ieder jaar de Popprijs uitgereikt aan een artiest die zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse popmuziek in het voorafgaande jaar. En wij voorspellen dat die dit jaar naar Alain Clark gaat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>