Racoon begint aan internationale expansie

RacoonWe schreven al eerder over de drift van Racoon om ook buiten de landsgrenzen succes te boeken. De heren lijken de daad bij het woord te voegen, want nog dit jaar verschijnt het album Another Day in België. De heren hopen dat Duitsland snel volgt. Ook speelt Racoon dit voorjaar op het prestigieuze SXSW-festival in Texas. Dat terwijl de grote hit Love You More nog steeds in de Nederlandse single-hitlijst is terug te vinden.
In België verschijnt het album volgende week, de band gaat er dan ook naartoe voor promotie. De Vlaamse TMF heeft de jongens ondertussen al in de playlist opgenomen. In Duitsland gaat het iets moeizamer. "Het werkt daar anders dan hier. Hier heb je een paar grote landelijke zenders, daar heeft elke regio zijn eigen ’538′ of ‘Sky Radio’. Om daar iedereen te bereiken, moet je dus veel meer regelen", zegt gitarist Dennis Huige tegen 3VOOR12/Utrecht.

In maart gaat Racoon naar het South by Southwest festival in Texas. Met een succesalbum op zak, zijn er al enkele lijntjes uitgeworpen. Huige: "Er zijn voorzichtig al wat contacten gelegd met labels daar. Genoeg redenen om daar naar toe te gaan en die contacten verder uit te breiden. Al is het maar om wat handjes schudden en mensen te ontmoeten."

Eerder maakte Armin van Buuren al bekend dat zijn remix van Love You More hoogstwaarschijnlijk op single wordt uitgebracht. Ook dat zou een flinke steun in de rug zijn voor een internationale doorbraak.

Zie ook:
- Armin van Buuren neemt Racoon op sleeptouw
- Racoon wil internationaal. Al moeten ze Love You More een triljoen keer zingen
- Racoon de lachende derde?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>