THX JHN nu al beter verkocht dan Pergola

THX JHNDe Noord-Hollandse band Johan brengt eens in de vijf jaar een nieuw album uit. Onlangs verscheen het in de pers bejubelde THX JHN, maar nu blijkt dat niet alleen de pers erg blij is met het nieuwe pareltje. Want van THX JHN zijn nu al meer exemplaren verkocht van de toch al succesvolle voorganger Pergola. Dat schrijft De Volkskrant vandaag. Dat heeft ook platenmaatschappij Excelsior overvallen; THX JHN was zelfs tijdelijk uitverkocht.
THX JHN kwam drie weken terug op 13 binnen in de Album Top 100 en vormt daarmee één van de succesvolste Excelsior-platen ooit. Voorganger Pergola stamt uit 2001 en was een conceptplaat over wonen in een Vinex-wijk. Van dat schijfje is vooral Tumble and Fall erg bekend, met de videoclip waarin tientallen tuinkabouters uit de lucht vallen en sneuvelen.

Johan-zanger Jacco de Greeuw verklaarde onlangs tegenover het ANP dat hij wel een gouden plaat aan de muur zou willen hebben. Zo ver is het nog niet, maar als je het mij vraagt, heeft THX JHN dat zeker in zich. Komt vanzelf wel als die clubtoer een beetje loopt.

Zie ook:
- Johan en Spinvis blinken uit op partijtje Excelsior
- Hoe kent dat meisje uit de videoclip Johan eigenlijk?
- Johan gaat voor goud
- Recensie Johan – THX JHN – het wachten is beloond

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “THX JHN nu al beter verkocht dan Pergola

  1. chansadres

    “Voorganger Pergola stamt uit 2001 en was een conceptplaat over wonen in een Vinex-wijk. Van dat schijfje is vooral Day Is Done erg bekend, met de videoclip waarin tientallen tuinkabouters uit de lucht vallen en sneuvelen.”

    1. Conceptplaat? haha Dat is een goede…
    2. De single heet “Tumble and Fall”

    Foei

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>