Hij komt eraan; de plaat van het jaar!

Alamo Race TrackHet gaat een lange zomer worden. Lang, omdat pas na de zomer het nieuwe album van Alamo Race Track uitkomt. Het debuut Birds at Home uit 2003 was al tamelijk geniaal, maar het nieuwe materiaal belooft nog veel beter te worden. Gisteren hoorde ik de band weer live spelen in de Paradiso bovenzaal, en de rillingen liepen over mijn rug zo goed als het was. Als de voortekenen niet bedriegen, brengt dit kwartet de plaat van 2006 uit.
Twee weken terug zag ik Alamo Race Track ook al spelen, dat was op het lustrumfeestje van platenmaatschappij Excelsior. In de kleedkamer, samen met zo’n 20 andere geluksvogels. Toen zaten de heren op vier klapstoeltjes, de instrument houtje-touwtje ingeplugd. Het drumstel ontbrak, de akoestiek was verre van optimaal en de hitte in de kleine ruimte was verzengend. Bovendien scheet zanger Ralph Mulder alle kleuren van de regenboog door de zenuwen. Toch klonk Alamo Race Track toen al verbluffend goed en was ik na afloop erg enthousiast over het nieuwe materiaal.

Maar ik weet het helemaal zeker na de show gisteren, in Paradiso. Was Birds at Home nog vaak melancholisch, het nieuwe materiaal is een stuk pittiger, hypnotiserender en gelaagder. De hoofdrol is nog meer weggelegd voor de gitaar, en natuurlijk dat unieke stemgeluid van Ralph Mulder.

Ook opvallend is hoe onslordig Alamo Race Track de set afwerkt. Alleen het laatste nummer, We like to go on (het enige oude nummer), klinkt ouderwets slordig en rommelig. Maar ook dat heeft zijn charme. Live nog een paar tandjes sneller dan op plaat, wat het nummer een soort urgentie meegeeft.

Op de website van Alamo Race Track valt te lezen dat het album (nog geen titel) in het najaar verschijnt. Opnieuw bij Excelsior. Ik kan niet wachten.

Sweet SweetOja, speciale eervolle vermelding voor Sweet Sweet, de meiden die voor Alamo Race Track speelden. Erg leuke act; drie meiden met konijnenmutsen op doen een milde vorm van punk met geinige visuals.

Zie ook:
- Johan en Spinvis blinken uit op partijtje Excelsior
- PvdA gebruikt Alamo Race Track in verkiezingscampagne

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hij komt eraan; de plaat van het jaar!

  1. Alex

    Kan ik ergens de muziek luisteren? Op de site hoor ik niets en ook geen MySpace…

      /   Reply  / 
  2. Herman

    Faceculture heeft een registratie gemaakt van het kleedkamerconcert op het feestje van Excelsior. Die zullen daar binnenkort wel online komen. Ook is er een split single met Blues Brother Castro opgenomen, waarop 1 nieuw liedje staat.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>