Spinvis wint Popprijs

Niet Jan Smit, niet Ilse de Lange maar Spinvis won dit jaar de Popprijs. Over verrassingen gesproken. Het gonsde de afgelopen weken van de geruchten dat met name Jan Smit dit jaar weleens met de eer zou kunnen gaan strijken om alles wat hij heeft betekend voor de Nederlandse popmuziek in 2006. Maar nu is het dus toch Erik de Jong (Spinvis) geworden. De jury roemt zijn eigenzinnige en originele aanpak. “Hij prefereert zijn eigen aanpak boven de hitparade.”

Spinvis wint hiermee een optreden op het Noorderslag festival en een geldprijs van 10.000 euro. Dat is een mooie bekroning op een voor De Jong uiterst succesvol jaar.

Wat mij (Erik, broer van uw gebruikelijke blogger Herman) betreft een terechte onderscheiding. Spinvis is volkomen uniek en ik ben een groot fan. Het doet me goed dat de jury van de Popprijs ook het belang inziet van zulke eigenzinnige kunstenaars voor de Nederlandse popmuziek.

SpinvisSmalfilm

Zie ook:
- Wandelen met Spinvis

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Spinvis wint Popprijs

  1. Marcel

    Ik ken die man niet dus weet niet of het terecht is ja of nee

      /   Reply  / 
  2. erik

    Okee Marcel, ik heb er even een videoclip bij gezet voor de mensen die Spinvis niet kennen maar nu wel nieuwsgierig zijn geworden. :)

      /   Reply  / 
  3. Eva

    Meer dan terecht dat Spinvis deze prijs gewonnen heef!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>