Wat vinden we van de video van Good God?

De nieuwe videoclip van Anouk heeft heel wat media-aandacht gekregen. Gisteren was de primeur op Nu.nl, maar 's avonds was het filmpje ook te zien op de clipkanalen en in de showbiz-rubrieken. Natuurlijk kunnen we de video in Hit of Shit stoppen maar dat is een beetje flauw, aangezien het nummer vrijdag meteen al in de top 5 is terug te vinden. Het is zo klaar als een klontje dat Good God een kneiter van een hit wordt. Maar hoe zit het met die dure videoclip? Is deze zijn geld waard geweest?

Nog even de geschiedenis in een notendop: Anouk is al jaren niet helemaal tevreden over haar eigen videoclips. Volgens eigen zeggen zijn ze het telkens 'net niet'. Ze strikte voor Good God de Zweedse regisseur Jonas Akerlund, die eerder video's maakte bij hits van Madonna, Robbie Williams, The Prodigy en U2.

Zelf vind ik het knap hoe Anouk zichzelf telkens een nieuw uiterlijk weet aan te meten. Ten tijde van Graduated Fool was ze de afstandelijke rockchick, bij Hotel New York de stoere vrouw met ballen en nu is ze een sexy, tikkie zweverige en vooral eigenzinnige rockchick.

In de videoclip zien we haar in veel verschillende outfits. Een galajurk, een Mouse-achtig pakje, een mantelpakje, haute couture, leggings en een soort bloemkostuum. De huiskamer waarin ze uit haar dak gaat doet denken aan de stijl van Lily Allen, al moet ik ook denken aan Amy Winehouse, vooral als ze ogenschijnlijk haar neus afveegt. Het kruis dat later in de videoclip zit, doet me weer denken aan Nirvana's Heart Shaped Box.

Good God is zeker een videoclip die ik tientallen keren kan bekijken en telkens iets nieuws in ontdek. Het is ook een clipje waarvan er weinig tot geen zijn in Nederland. Maar die internationale allure waar Anouk op hoopte, zie ik er niet in terug. Wanneer je de video op een Duits of Brits muziekkanaal afspeelt, zal de kijker zich vast afvragen wat voor 'wijf' (sorry, maar die slaperige blik maakt haar zo…) hij nu mee te maken heeft. Laten we hopen dat het in elk geval intrigeert. Want ik gun die internationale doorbraak wel aan Anouk.

Bekijk de video:

Zie ook:
- Anouk te groot voor 1 keer Gelredome
- Anouk is gewapend op nieuwe albumhoes
- Anouk niet tevreden over eigen videoclips
- 'Nieuwe single Anouk doet aan Amy Winehouse denken'

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Wat vinden we van de video van Good God?

  1. Joris

    ‘Het kost wat meer, maar dan heb je ook wat.’ Dat zie je er geen seconde aan af, maar wellicht is het de bedoeling dat deze video van een dure regisseur oogt alsof het voor een appel en een ei gemaakt is? Vooruit, de montage heeft zichtbaar meer tijd gekost. Over deze krampachtige, mislukte poging om meer als Amy Winehouse te gaan klinken, zwijg ik verder.

      /   Reply  / 
  2. Bram

    Ik vind de clip maar helemaal niks..
    Als je kijkt naar andere clips vind ik Girl al een stuk leuker! Ach we gaan het 28maart zelf wel zien!

      /   Reply  / 
  3. chansadres

    Joris en Bram zeggen het goed. Voor zoveel geld, dit afleveren is een schande. Hiermee ga je toch niet mee langs de stations. Anouk verkleed als dorpgek is not the way. De cheesy graphics zien er uit alsof ze van het internet geript zijn en op de video geplakt. Om maar van de inspiratieloze achtergronden te zwijgen. De plaat is daarentegen weer erg goed. Maar de videoclip is slecht. Zeer slecht!

      /   Reply  / 
  4. jack

    nou sorrymaar vind de clips the dark everyting i live for you lost jaruselem its so hard toch echt beter als deze!

      /   Reply  / 
  5. Arjan

    “The new Amy Winehouse”

    Perez Hilton heeft Anouk ontdekt. De Amerikaanse showbizzblogger vergelijkt de Haagse zangeres met Amy Winehouse.

    “Als je van ‘Wino’ houdt, vind je dit nummer helemaal geweldig”, schrijft hij over de nieuwe single van Anouk, ‘Good god’. Het nummer, dat vrijdag uitkwam, is ook te beluisteren op zijn website.

    Perez Hilton, die eigenlijk Mario Laveindera heet, trekt met zijn weblog miljoenen bezoekers per dag. Hij staat bekend om zijn voorliefde voor obscure Europese bands. Zo maakte hij de Britse artiesten Mika en Amy Winehouse succesvol bij het Amerikaanse publiek.
    Vandaag verklaarde hij Anouk de liefde.

    —–

    Ik vind de clip super erg wennen maar hijs zeker uniek.
    Hij laat goed zien wie Anouk is en wat ze kan een super introductie voor in het buitenland.
    En de regisseur weet wat de wereld wil zien want hij heeft alleen nog maar succesvolle clips voor Madonna, Christina U2 etc gemaakt. Dus ik ik denk wel dat hij weet wat hij heeft gedaan…
    Maarja NL’ers moeten altijd hele erg wennen als een Nederlander met zoiets komt…

      /   Reply  / 
  6. Bob

    geweldig nummer met een waardeloze clip

      /   Reply  / 
  7. Frank

    Slecht nummer slechte clip.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>