Nieuwe releases van Voicst, Jeremy’s, Gram, Room Eleven en meer

De afgelopen weken was het kommer en kwel met de releases van Nederlandse, alternatieve bandjes. Maar in de eerste maanden van 2008 staat er alweer heel wat op stapel, gelukkig. Zo komen Voicst, Gram, Claw Boys Claw, Jeremy's (foto), Ayreon, Silkstone en Room Eleven allemaal met een nieuwe plaat.

De eerste releases staan gepland voor 11 januari. Dan verschijnt het tweede album van Voicst genaamd A Tale of Two Devils. Afgaande op de aanhoudend juichende berichten van 3VOOR12, moet dit een waar meesterwerkje zijn geworden. Diezelfde dag verschijnt ook Oh Yeah Aha Oh van Jeremy's, het bandje dat eerder dit jaar nog in de schijnwerpers stond dankzij TMF's Kweekvijver. Gram, ook bekend als Marg van Seedling, brengt die dag eveneens haar debuutalbum uit genaamd Four Letter Word.

In februari staan dan releases gepland van Ayreon (01011001), Silkstone (Here in Your World), Racoon (Before You Leave) en Claw Boys Claw (Pajama Day). Met name die laatste is opmerkelijk; het gezelschap heeft jarenlang stilgelegen, maar is nu toch weer bijeen voor een nieuwe plaat.

Room Eleven was afgelopen jaar een stille bestseller. Dankzij een reclame van een modeketen verkocht Six White Russians and a Pussycat meer dan 70.000 exemplaren. De tweede plaat nadert zijn voltooiing en heeft vooralsnog de weinig spannende titel 2 meegekregen. De release staat gepland voor 14 maart.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe releases van Voicst, Jeremy’s, Gram, Room Eleven en meer

  1. j

    ‘Dankzij een reclame van een modeketen verkocht Six White Russians and a Pussycat meer dan 70.000 exemplaren.’

    je bedoelt zeker ‘MEDE dankzij een reclame…’

      /   Reply  / 
  2. joost

    Het schijnt dat de plaat van Silkstone nu al de plaat van 2008 word genoemd door critici..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>