Na Krezip ook Valerius in hitgame The Sims

De carrière van Valerius kent een wel heel vliegende start! De Amsterdamse band kwam bovendrijven in de TMF Kweekvijver en scoorde vervolgens een top 10-hit met het radiovriendelijke She Doesn’t Know. Maar het succes van die single is nog niet voorbij; het nummer wordt gebruikt in de nieuwste Sims-game. The Sims is het best-verkochte computerspel aller tijden.

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse band in aanraking komt met het computerspel, eerder viel de eer te beurt aan Krezip. In The Sims wordt een eigen taaltje gesproken genaamd Simlish. She Doesn’t Know wordt dus opnieuw ingezongen voor het computerspel. Andere artiesten die hun medewerking verlenen zijn onder andere Coldplay, de Pussycat Dolls, Lily Allen, Depeche Mode, Natasha Bedingfield en Katy Perry.

In de Nederlandse versie wordt She Doesn’t Know gebruikt in het opstartscherm. In alle andere versies is het nummer in de game te downloaden. Morgen wordt het spel officieel gelauncht, daarbij zal Valerius aanwezig zijn.

Wat betekent dit nu voor Valerius? Ze zullen naar alle waarschijnlijkheid niet volgende maand Ahoy’ uitverkopen en ook geen uitverkochte buitenlandse clubtoer kunnen maken. Maar dit leuke hitfeitje is wel een voet tussen de deur bij platenmaatschappijen in het buitenland. En een uitstekend visitekaartje naar muziekliefhebbers in het buitenland, die dankzij internet moeiteloos Valerius kunnen vinden op hun eigen site of MySpace.

Ook niet onbelangrijk: vermoedelijk krijgen ze een flinke cheque voor het afstaan van de rechten van She Doesn’t Know. En daarmee kan Valerius weer investeren in promotie of een album.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Na Krezip ook Valerius in hitgame The Sims

  1. Moniek

    Leuk!

    waar kan ik die van krezip beluisteren?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Esmée Denters levert ook liedje aan The Sims | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>