Nieuw alternatief festival: Into the Great Wide Open

Dit weekend stuitte ik bij toeval op het festival Into the Great Wide Open. Ik zag dat Emiliana Torrini, één van mijn favoriete artiesten, daar komt spelen. Ik had alleen nog nooit van het evenement gehoord. Op waddeneiland Vlieland nota bene! Maar even googelen leert dat de line-up enorm de moeite waard is, met artiesten als Múm, The Veils, Efterklang en Lykke Li. Daarnaast staan er ook veel nationale toppers zoals Kyteman’s Hiphop Orchestra, Meindert Talma, Kim Janssen, Lucky Fonz III, LPG en Audiotransparant.

Achter de organisatie gaan onder andere Ferry Rooseboom (Excelsior) en Maurits Westerik (GEM) schuil, naast vele anderen. Het festival omschrijven zij zelf als: “Into The Great Wide Open is een samenzijn op Vlieland, ver weg op De Wadden, met je vrienden en familie. En daar dan, op en om Stortemelk: goeie muziek, beeldende kunst, film, oesters en de Natuur in al z’n grootsheid. Into The Great Wide Open is een popfestival voor alle leeftijden, een initiatief van een club mensen die elkaar kennen uit de popmuziek en die op Vlieland hun droomfestival werkelijkheid doen worden.”

Klinkt als een leuk en sympathiek evenement op 4, 5 en 6 september, het nieuwe einde van de zomer. Dat was voor mij altijd Lowlands, maar dat moest ik dit jaar maar eens met twee weken oprekken :-)

Meer informatie hier.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuw alternatief festival: Into the Great Wide Open

  1. Ronald

    Interessant. Misschien eens een keer gaan checken.

      /   Reply  / 
  2. Joris Rietbroek

    Vaker Alternative Blog lezen Herman, we hebben het er al maanden over. :)

      /   Reply  / 
  3. Inge Zwart

    Haha, dit is heel apart.
    Het moment wat jij hierboven schrijft heb ik precies een half uur geleden gehad, alleen vervang ik in jouw verhaal ‘Emiliana Torrini’ voor ‘Lykke Li’. Niet persé mijn favoriete artiest allertijden, maar wel de dame waardoor ik achter dit festival kwam. En ik ben het zeer met je eens dat Emiliana Torrini een fantastische artieste is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>