Hit of shit: Jenny Lane – Say Say Say (video)

Ongelofelijk, waar komt al dat nieuwe Nederlandse muzikale talent toch vandaan? Na recente ontdekkingen van Jodie Kean, Valerius, Christiaan Hof, Bertolf en Miss Montreal is er weer een zangeres opgestaan met enorme kwaliteiten. Het gaat om Jenny Lane, die haar debuutsingle Say Say Say heeft afgeleverd. Vrouwelijke vocaliste met authentieke muziek, heerlijk!

Volgens haar biografie laat Jenny Lane zich inspireren door artiesten als Lauryn Hill, Janis Joplin en Nina Simone. Die blues-kant hoor ik op dit nummer nog niet helemaal terug, al kan ik me voorstellen dat ze met haar stemgeluid prima die kant op zou kunnen gaan. Jenny Lane was overigens ook enige tijd backing vocalist bij Anouk. Ook dat hoor je niet meteen terug, al kan ik me ook inbeelden dat ze dit genre prima aan zou kunnen.

Say Say Say is een lief liedje dat een beetje melancholisch ronddartelt. Het lijkt allemaal heel simpel in elkaar te steken, maar volgens mij moet je een enorm geoefende stem hebben om het helemaal goed te kunnen zingen.

Ik ben onder de indruk van Jenny Lane en Say Say Say. Ook heel nieuwsgierig geworden naar het debuutalbum Monsters dat later dit jaar moet gaan verschijnen. Beslist het luisteren waard!

Jenny Lane - Say Say Say

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Hit of shit: Jenny Lane – Say Say Say (video)

  1. Joostb

    Ze heeft wel iets weg van Natascha Beddingfield als het om de stem gaat.
    Wel een lekker nummertje.

      /   Reply  / 
  2. refluS

    Ze is nog steeds backing vocal bij Anouk…

    Ja het is een enorm goed nummer!!!
    Zeer goede clip en heerlijke sound!

      /   Reply  / 
  3. Geesje

    Heerlijk nummer!

      /   Reply  / 
  4. Gert

    Jenny Lane is de Bom !!!!!!

      /   Reply  / 
  5. Wen

    Ze heeft theaterschool gedaan en is 1 van de beste zangeressen van nederland, ik keek net op youtube een paar filmpjes van haar… jezus !!!!

      /   Reply  / 
  6. Mietoe

    Ik heb haar gezien bij MJ tribute in Paradiso een week na het overlijden van The KING. Toen maakte ze een verpletterende indruk met de 2 nummers die ze daar zong ! ! ! Een paar dagen later ben ik gaan zoeken wie zij was. En nu zie ik dat ze gewoon een videoclip uitheeft…

      /   Reply  / 
  7. SHirley

    Wat een stem zeg echt waanzinnig getalenteerd

      /   Reply  / 
  8. AK

    Gwn Nog een hitje of twee en ze is binnen. Ze kan heel goed zingen geef haar tog een kans zou ik zeggen =). (kvind haar beter dat Esmee) En ze heeft zeker een mooie kop.

      /   Reply  / 
  9. Adney

    Heerlijk nummer!…

      /   Reply  / 
  10. Sjors

    Geweldige artiest, Loooove the voice!

    En schrijft haar eigen nummers?…. Wow

    Ze heeft ook iets heel authentieks… hoe moet je het noemen…. ja iets origineels, iets wat je niet meer vaak ziet tegenwoordig. Een eigen stijl

      /   Reply  / 
  11. Pingback: Jenny Lane zingt Say Say Say in De Wereld Draait Door | Nlpop

  12. Pingback: Hoort en zegt voort: Monsters van Jenny Lane | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>