Blaudzun kondigt nieuw album aan (preview video)

‘Ik heb steeds het rusteloze gevoel dat het er nu uit moet’

‘Het plan was om een tijdje de stekker eruit te trekken om rustig aan een nieuw album te werken. Dat liep anders. Ik was al een jaar bezig met schrijven en uitwerken van nieuwe ideeën, ik wilde gewoon zo snel mogelijk het materiaal opnemen en nieuwe liedjes gaan spelen’

Dat zegt de populaire alternative singer-songwriter Blaudzun bij de aankondiging van zijn nieuwe album. ‘Ik heb steeds het rusteloze gevoel dat het er nu uit moet en niet morgen pas’, vervolgt hij. ‘Deze plaat kan niet wachten. Dus toen ik dit najaar de laatste shows speelde, waren de opnames al bijna klaar’.

Blaudzun boekte de afgelopen twee jaar successen met uitverkochte clubtours, optredens op vrijwel alle grote festivals, en flink wat prijzen waaronder de 3voor12 Award 2012 voor Beste Album, een 3FM Award 2013 voor Best Alternative Act en begin dit jaar een prestigieuze Edison voor Beste Mannelijke Artiest.

De aankondiging van zijn nieuwe album, waarvan de titel overigens nog niet bekend is, gaat gepaard met een preview video. Vanaf eind februari gaat Blaudzun ook weer uitgebreid toeren met het nieuwe materiaal.

De releaseshow vindt plaats op 7 maart in het Utrechtse Tivoli. Daarnaast doet hij onder meer Groningen, Amsterdam, Brussel, Berlijn en Zürich aan. De reeks start met vier speciale prologue shows. Mensen met een ticket voor zo’n show kunnen het album een week voor het concert al exclusief online beluisteren.

Voor info en tickets blaudzun.com, en check hieronder de preview:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>