Frans Duijts boekt top 10-succes

Het heeft even geduurd, maar Frans Duijts behoort nu officieel tot de populairste volkszangers van Nederland. De vroegere Hazes-imitator ontplooide enkele jaren terug een echte carrière met eigen werk. Sindsdien heeft hij sluipenderwijs meer en meer voet aan de grond gekregen. Deze week behaalt zijn album Zo Ben Ik Mezelf de 10de plaats in de Album Top 100, waar het nu 44 weken staat genoteerd.

Natuurlijk heeft het geholpen dat muzikaal Volendam als één man achter Frans ging staan. Dat dan weer te danken was aan Cor, de chauffeur van Jan Smit. Die zong tot in den treure ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’. Dat kwam dan weer handig van pas bij de opnames van De Zomer Voorbij (momenteel herhalingen op Nederland 1) vorig jaar in Spanje, toen gast Patty Brard verstek liet gaan. Frans Duijts werd opgetrommeld en sindsdien is er een warme vriendschap ontstaan.

Sindsdien is ook het materiaal van Frans Duijts veel vaker te horen. Twee maanden terug nog bij de Votown Allstars, toen Frans na Jan Smit het podium beklom. Of gisteren tijdens de gay pride; ik denk dat ik Frans wel uit drie boten heb horen knallen.

Onlangs heeft Frans zijn nieuwe single Nee, je moet niet zeggen hoe ik leven moet uitgebracht. Dat heeft het album Zo Ben Ik Mezelf hernieuwd in de belangstelling gezet. Met dus nu een top 10-notering als resultaat.

Frans zelf staat inmiddels op een kruispunt: gaat hij zich full-time focussen op zijn muziekcarrière of op zijn eigen sloopbedrijf. Ik gok dat het toch het eerste gaat worden.

Zie ook:
- Hit of shit: Frans Duijts – Nee, niet zeggen hoe ik leven moet (video)
- Votown Allstars 2009: het begin van een traditie? (foto’s)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frans Duijts boekt top 10-succes

  1. Jordy de Reus

    Het uitgebreide interview in de Prive deze week speelt wellicht ook mee.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Frans Duijts krijgt eigen reality soap | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>