Guillermo (van Tropical Danny) = Jos van Oss?

Al een paar dagen plaatsen we potentiële carnavalshits op deze blog. Het nummer Zachte G Harde L van Jos van Oss is tot nu toe by far de populairste. Als een dolle wordt het berichtje met de video aangeklikt. Een oplettende bezoeker weet te melden wie er achter Jos van Oss schuilgaat: niemand minder dan Guillermo van het illustere duo Guillermo & Tropical Danny. Zij scoorden in 2006 een grote hit met Toppertje. Andere media melden dat Jos van Oss echter ene Sjaak-Pieter van Es is.

Sjaak-Pieter zou alleen figureren in de videoclip, maar niet de vocalen voor zijn rekening nemen. Misschien een coproductie van Sjaak-Pieter en Guillermo dan?

De echte naam van Guillermo is Djuro Leideritz. Het duo Guillermo & Tropical Danny is overigens allang weer uit elkaar; ze kwamen nooit verder dan de hit Toppertje. Verder blijkt hij niet bijster origineel, want Extince rapte in zijn nummer Grootheidswaan al eens ‘Zachte G, korte ei, dikke l’.

Jos van Oss dreigt evengoed een dikke hit te scoren. Het nummer is in een week tijd een slordige 500 duizend keer bekeken op YouTube. Gaat Jos van Oss dus toch die top 10 bestormen. Of we daar nu blij mee moeten zijn…

Update 15.40 uur: Inmiddels claimt reclamebureau Kumpany het brein te zijn achter Jos van Oss. Copywriter Johan van Eleveld zou achter de songtekst schuilgaan…

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Guillermo (van Tropical Danny) = Jos van Oss?

  1. Mo

    De Torabora’ s die afgelopen zaterdag te zien waren bij ‘Van Zon op zaterdag’ blijven het leukst.

      /   Reply  / 
  2. Henk

    Klopt niet. Wie het heeft ingezongen weet ik niet, maar de rol in de clip wordt gespeeld door Sjaak-Pieter van Es uit Lith. Die deed eerder al eens mee in GTST (gastrol), reclame voor ov-chipkaart voor studenten en andere hippen dingen. Kijk eens http://www.brabantsdagblad.nl/regios/oss/6180278/Rookgordijn-rond-Jos-van-Oss.ece op deze link, en let met name op de tweede foto. Nu nog op zoek naar de zanger van het nummer, die daarna aan de kant is gezet!

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Jeroen Habraken uit schijndel zingt dit

        /   Reply  / 
  3. A noniem

    Da’s rikkert uit maaskantje jonge!

      /   Reply  / 
  4. Jacques

    Tropical Danny en Guillermo hebben ook nog de knaller “kerstvakantie aka skivakantie” als hit op hun conto en natuurlijk de co-productie met Wolter Kroes; “ik heb de hele nacht”

    Het waren dus duidelijk wel iconen uit de Nederlandse popmuziek!

      /   Reply  / 
  5. Cathootje

    Dit zingt inderdaad Jeroen Habraken uit Schijndel! 100% zeker.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Jos van Oss doet pruik af in SBS Shownieuws | Nlpop

  7. Sjon

    Klopte dus weer helemaal niks van dit artikel, zoals zo vaak. Hou toch eens op met het vervuilen van google met die onzin.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>