Poll: Wat moet de wk-hit van 2010 worden?

En dan staat Nederland zomaar in de finale van het WK Voetbal. Gisteren keken er gemiddeld 8,5 miljoen mensen thuis naar de wedstrijd Uruguay – Nederland. Nu we in die felbegeerde finale staan, mag een echte WK-hit natuurlijk niet ontbreken. Maar ondanks het rijke aanbod van eigen bodem, is er eigenlijk geen één artiest die dè hit van dit wk heeft gescoord. Dus rijst de vraag: wie moet de vertolker van het WK-lied worden?

Een beetje raar is het wel. Eerdere kampioenschappen stond de hit al hoog in de hitlijsten en werd Nederland uitgeschakeld. De Toppers, Wolter Kroes, Johan & De Groothandel… allemaal succesvol als het Oranje elftal het in het kampioenschap toch liet afweten. Nu komen we wèl ver, en dan is er niet die ene saamhorige hit.

Toch even een kanttekening: Wij Houden van Oranje van André Hazes geldt als de alltime voetbalhit. Het is ook een legendarisch nummer, in eerste instantie opgenomen met het Nederlands elftal van ’88. Het nummer was echter niet vooruit te branden in de hitlijst totdat Nederland Europees Kampioen werd. Pas toen schoot Hazes naar de hoogste regionen in de hitlijst.

We hoeven de hoop dus nog niet op te geven voor dit jaar. Tot op heden is Gerard Joling de hoogst genoteerde voetbalhit, al is dat niet het nummer dat iedereen spontaan begint te zingen. Of überhaupt meezingt. Dan maakt Wolter Kroes meer kans op die titel met de nieuwe versie van Viva Hollandia – die dan weer niet de top 10 bereikte.

Ik denk dat Schouder aan Schouder uiteindelijk zal gelden als de wk-hit van dit jaar. Terwijl het nummer nooit als dusdanig is bedoeld.

Hieronder een polletje. Vul jouw verwachting in. En mocht je suggesties hebben voor reële voetbalhits, laat het weten in de comments!

De WK-hit van dit jaar wordt

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Poll: Wat moet de wk-hit van 2010 worden?

  1. Rick Hendrikse

    Is maar één wk hit van dit jaar: DOELPUNT VOOR ORANJE!! (E. Evers)

    KOM NU MAAR OP ORANJE LAAT JE HOREN, SCHOP NU DIE BAL MAAR HEEL ERG SNEL NAAR VOREN!

      /   Reply  / 
    1. PINHEAD

      IDD, Die is echt geniaal!

        /   Reply  / 
  2. Mirelle

    Wij Houden Van Oranje blijft tovh HET ultieme Oranje nummer aller tijden !!!
    Voor specifiek dit WK idd. Guus en Youp!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: WK Voetbal: Guus & Youp – Majesteit (definitieve versie) | Nlpop

  4. Luke Ottjes -Buter

    Majesteit van Meeuwis en van’t Hek is hardstikke tot, leuk naar te kijken en luisteren.Het lijkt spontaan te zijn opgenomen en dat geloof ik ook wel. Net als Ali B humor hebben we nodig. Dan komt de vrolijkheid vanzelf vooral na a.s. Zondag met de wereldkampioenen. A propos het is geen HOLLAND, maar Nederland, dat is niet het enige wat ons stoort in het HOGE NOORDEN zoals er altijd wordt gezegd voor radio en tv. By the way Arjan Robben komt niet uit Holland maar uit Bedum,Nederland, daar waar het aardgas vandaan komt, begrijpen jullie wel!
    Zondag veel succes met onze Leeuwen, moi en dat is weer Grunnings, ert gaat immers niets boven Groningen.gr.Luke Dirk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>