Jan Smit krijgt gouden single voor liedje over Emma

Heel vaak worden ze niet meer uitgereikt, maar bij Jan Smit is het vandaag prijs: een gouden single. Hij krijgt het edelmetaal voor Niemand zo Trots als Wij, het liedje dat hij voor dochter Emma schreef. Afgelopen vrijdag is het nummer officieel uitgebracht, de gouden single wordt uitgedeeld bij een uitlevering van meer dan 10.000 exemplaren. “We zijn helemaal in de wolken”, aldus Jan op twitter (foto).

Van Niemand zo Trots als Wij verschijnen drie delen. Op één deel staan Engelstalige versies van Jans nummers. Aanstaande vrijdag zingt Smit bovendien bij The Voice of Holland. Die dag moet ook duidelijk worden of Jan weer de Single Top 100 aanvoert met Niemand zo Trots als Wij.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jan Smit krijgt gouden single voor liedje over Emma

  1. @lbert

    Een uitlevering van 10.000 wil nog niet zeggen dat het verkocht is, ik werk in een platenzaak maar heb er sinds vrijdag niet een van verkocht, vind het ook een rare zaak dat je goud krijgt alleen op basis van uitlevering !!

      /   Reply  / 
  2. Jan

    Jan heeft een aantal signeersessies gedaan bij de Media Markt, waarij de cd-single en/of het drieluik werden verkocht. Daarnaast is het nummer op verschillende sites te bestellen. Dus veel zal er niet meer in een ‘gewone cd-zaak’ van worden verkocht. In de midweek, de voorlopige Single Top 100, voert Jan de lijst al sinds dinsdag aan met een verschil van meer dan 50% op ‘Rolling in the deep’ van Adele. Dit geeft al aan dat er toch flink wat exemplaren van Jan zijn cd-single zijn verkocht. Die 10.000 zullen zeker verkocht worden.

      /   Reply  / 
  3. @lbert

    Ik werk niet in een “gewone “cd zaak, maar snap best dat er tijdens signeer sessie veel verkocht word, en je hoeft maar een beetje te verkopen tegenwoordig om te scoren, maar het is wel te merken dat Jan niet meer zo populair is al een jaar of 2 a 3 terug !!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>