Hit of shit: Grad Damen – Santa Maria (video)

Grad Damen heeft weliswaar de echte knaller van een hit nog niet gescoord, hij is al wel sinds het begin van deze eeuw professioneel bezig in de Nederlandse muziek. Dit voorjaar verschijnt er dan ook een verzamel-cd met zijn bekendste liedjes. Daarop moeten natuurlijk ook enkele nieuwe nummers staan om de fans te verleiden tot aanschaf. Eentje daarvan is Santa Maria, tevens de nieuwe single van Grad. Met Santa Maria hoopt hij de hitlijst te gaan bestormen.

Het nummer is geschreven door Emile Hartkamp, die ook tekende voor het leeuwendeel van het repertoire van Frans Bauer. In het verleden schreef hij bovendien veel voor Marianne Weber, naast talloze andere artiesten. Grad haakt nu in dat rijtje aan.

In Santa Maria is de onmiskenbare Emile Hartkamp-sound terug te horen. Wie dus liefhebber is van bovengenoemde artiesten, kan zich blind wagen aan Santa Maria. Maar hoewel een populair genre is het ook specialistische muziek waar je heel veel mensen geen plezier mee doet.

Of Santa Maria het gaat redden in de hitlijsten? Daarvoor mist deze Hartkamp-productie volgens mij een herkenbaar haakje of een geniale melodielijn. Wat dat betreft is het maar eens in de zoveel tijd echt raak bij Hartkamp. Al zal Grad met dit nummer veel liefhebbers een plezier doen.

Grad Damen - Santa Maria

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>