Hit of shit: Seven – Whole

Nederland brengt veel goede bandjes en muzikanten voort, maar op een of andere manier winnen die zelden of nooit een Essent Award. Die prijs is vaak weggelegd voor een artiest die op het eerste gehoor ongevaarlijk klinkt en dus veel mensen aanspreekt. Maar vaak zijn die artiesten ook zo nietszeggend dat succes uitblijft. Van de zes bands of muzikanten die de prijs jaarlijks krijgen toegekend, is er misschien één echt kansrijk. Dit jaar won Seven zo’n Essent Award. En Seven zit vandaag in NLpop’s rubriek Hit of Shit.
De vaste bezoekers voelen ‘m al aankomen: ik ben geen liefhebber van Seven. Ik zag ze op Lowlands en heb het drie nummers uitgehouden. Toen ben ik naar een andere tent gelopen. Rock zonder ballen, platgereden paden en dertien uit een dozijn; op Lowlands kun je wel wat beters zien! De single Walk on Water die omstreeks die tijd in de hitlijsten stond, kon me ook al niet bekoren.

De nieuwe single heet Whole en ik moet zeggen dat deze een stuk beter is dan voorganger Walk on Water. Whole verdient nog altijd geen originaliteitsprijs en het is best een drammerig nummer geworden. Maar in een verre verte hoor ik iets van Soulwax terugklinken. En in een andere afgelegen hoek een voorzichtige crossover naar dance.

Whole is shit, maar minder shit dan de vorige single.

Bekijk de video van Whole en oordeel zelf: hit of shit?

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Hit of shit: Seven – Whole

  1. Bas

    Goeie nieuwe single! Niet zo lopen zeiken, wees eens wat trotser op een band uit ons eigen land met een doordacht, strak en gelikt geluid, sterk herkenbaar en iets dat in je kop blijft zitten. Net als Walk on water.
    Grote klasse. En nu zorgen dat ze hier ‘zijn om te blijven’.

    Mazzel,
    Bas

      /   Reply  / 
  2. Ringo

    Ik vind het een lekker nummer Rocks!!! en dus Hit Ik vind hem veel beter als Walk on water. En wie tegenwoordig nog echt origineel uit de hoek wil komen moet volgens mij eerst een nieuw instrument uit zien te vinden, niks mis mee als het al eens gemaakt is als het zo lekker als dit nummer klinkt!! Ga zo door!!

      /   Reply  / 
  3. Capri

    Heerlijk nummer van steengoeie NederRockBand. Heb ze live zien optreden nog voordat ze enige naamsbekendheid hadden en dat was echt genieten! Graag meer airplay op radiozenders.

      /   Reply  / 
  4. Kirsten

    Echt goeie muziek! ze zouden ze es op Pinkpop moeten laten komen.. zou wel graag de songtekst ervan eens willen zien, maar die zal er nog wel niet zijn..

      /   Reply  / 
  5. Roy

    Erg vette plaat, met dikke gitaren. Wij gaan m spelen met de band. Super!!

      /   Reply  / 
  6. Fleur

    Ik vind het egt een super goed liedje!
    Had nooit verwacht dat seb zoveel kon!
    Hij had verteld dat hij wat stemmetjes deed bij nickelodeon en bij jetix, maar zingen wist ik niet!
    Tot dat ze nr bij de hiswa kwam en die zij heeeee fleur! dit is nou een van me liedjes!
    ik vind hem echt SUPER vet!
    HISWA 2007 was echt TOP met seb!

      /   Reply  / 
  7. grumpy

    Eeeeeeeehh,7 x whole in one,do I need to say more?

      /   Reply  / 
  8. JodyVosh!

    On-nederlands GOED!!! Lijkt wel Foo Fighters!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  9. Bjorn

    Best een goed nr, maar mis ergens nog een beetje kracht.
    Het zal ook een plaat zijn die ik vaker moet horen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>