Hit of shit: Di-rect – A Good Thing

Leuk idee, dat programma Road Rally van MTV. Laat Di-rect en de Belgische band Nailpin een paar weken (zonder geld!) door Amerika toeren en kijk wie het eerste New York weet te bereiken. Als dat geen rock'n roll is! Het leverde leuke televisie op, maar het betekende ook bijna het einde van Di-Rect. Afgelopen woensdag vertelden Tim & Spike in De Wereld Draait Door wat er precies gebeurd is.
Waar het Amerika-avontuur bij Spike juist zorgde voor een portie frisse nieuwe moed om er weer tegenaan te gaan (snel een nieuw album opnemen, snel weer gaan touren), had zanger Tim die periode juist benut om wat dingen voor zichzelf op een rijtje te zetten. Wilde hij nog wel in een band zitten? Werd het niet eens tijd voor huisje boompje beestje? Trouwen, een normale baan, kinderen… van dat soort dingen.

Hoe die crisis precies is overwonnen werd me niet helemaal duidelijk, maar het feit is dat Di-rect nog steeds bestaat en dat dit hun nieuwste single is.

Persoonlijk val ik er bijna bij in slaap, maar ik ben dan ook nooit een groot fan geweest van Di-rect. Als ze stevig rocken weet ik het nog net wakker te houden, maar met dit soort gezapige ballads hoeven ze bij mij echt niet aan te komen. Wat een saai liedje.

Maar gelukkig (voor Di-rect) hebben ze een paar duizend fans die daar ongetwijfeld héél anders over denken en dit nummer massaal de hitlijsten in gaan stemmen, kopen en downloaden. Ik twijfel er dan ook geen moment aan dat A Good Thing een dikke vet hit wordt.

Zie ook:
Di-rect was bijna ter ziele
Di-rect komt er aan

facebook share facebook share

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “Hit of shit: Di-rect – A Good Thing

  1. Linda

    hey. Ik ben ook fan van di-rect maar ik heb liever ook hardere nummers maar jah dit vind ik ook wel een leuk nummer dus ik koop cker de single wel en natuurlijk stemmen waar je maar kan….;)

      /   Reply  / 
  2. Dave

    Hmm helemaal niet slecht. Hit!

      /   Reply  / 
  3. ClemUns

    Duidelijk SHIT!

      /   Reply  / 
  4. sophie

    Ik vind het wel lullig dat jullie zo over di-rect praten..

      /   Reply  / 
  5. Joyce

    ik vind het zeker wel een goed nummer. Harde nummers zijn ook oke maar ook zachte nummers klinken goed bij di-rect hoor!!!

      /   Reply  / 
  6. Kees

    Face the facts…Die gozer kan niet zingen. Dat klinkt alsof er een aardappel ergens achter in zijn strot is vastgeslagen. Ik zou zeggen: Tim, veel succes met je huisje-boompje-beestje, zingen kan je niet. Voor de rest van de groep (Spike!?):
    Get a life.

      /   Reply  / 
  7. Rianne

    Ik ben fan van Di-rect en ik hou juist van hun slomere nummers :D
    Dus dit nummer vind ik echt hartstikke mooi !!

      /   Reply  / 
  8. Feline

    Ik ben ook fan van di-rect.. ik vind niet dat jullie zo over di-rect kunnen praten..!
    En ook nog even wat: Dat Bas altijd bij optredens op de achtergrond staat, oke! maar dat jullie die foto zó neerplaatsen dat Bas er niet meer opstaat vind ik eigenlijk niet kunnen! Voorderest is A Good Thing een Top Nummer!!!

      /   Reply  / 
  9. kevin..

    Mense met name(di-rect fans) het heeft geen zin om di-rect fans tege te praten en te zeggen dat di-rect niks ik,want dat zeggen jullie alleen maar omdat jullie niks van muziek weten di-rect is een van de beste bands uit nederland en dat beseffen die mense niet dat ze toch vet cool en tof zijn,dus schei uit met zeiken dat ze niet goed zijn ga dan lekker je eige muziek shitt luistere…. di-rect julliej syn the bestt.. keep going.

      /   Reply  / 
  10. Maikel

    Nou ik kan je zeggen dat ik wel degelijk veel van muziek weet kevin en dit nummer is gewoon niet goed genoeg… gewoon niets bijzonders, geen apparte sound, matig vocaal werk en muzikaal stelt het niet echt veel voor…

      /   Reply  / 
  11. alek vidakovic

    d-rect poprock band
    goede music maakte
    luke videoclip
    a good thing superveet nummer 10
    staat bij mega top 50
    om de geniten
    veel
    succes
    jonges july zijn cool

      /   Reply  / 
  12. Theo

    Dit is tamelijk matig, voortkabbelend, niet echt pakkend liedje; ik had meer van ze verwacht.

      /   Reply  / 
  13. Theo

    01 met song waterfalls; hoorde ik gister op 3fm; ongeveer zelfde genre, maar daar werd ik wel door gegrepen. Deze Direct song is w.m.b. shitterig.

      /   Reply  / 
  14. Rick

    Het is niks bijzonders en weer eens single van Di-Rect die achterin de kast kan worden gezet.. Net zoals Cool Without You, Blind For You, Hungry For Love en zoveel andere nummers. Laat ze weer eens iets vernieuwends doen als Webcam Girl! Dat was echt een heel lekker uptempo nummer met zowel pop als ska-invloeden! Erg cool!
    Het beste Di-Rect nummer blijft voor mij Inside My Head. Het enige nummer van Di-Rect dat tijdloos is en ook de enige goede ballad die ze voortgebracht hebben. Bovendien is het de enige single waarop zanger Tim laat horen dat hij WEL kan zingen!

      /   Reply  / 
  15. Maikel

    Ik sluit me bij Rick aan

      /   Reply  / 
  16. sari

    I think direct have rich idea, they can play hard or soft. I’m kind like this group. They can be happy, sad, angry, what ever their mood is, they can create something that we can listen and enjoy. Keep the faith guys !!!

      /   Reply  / 
  17. NATHAN

    Every artist can do that, nothing special about it… They are sooo fake. Ze geilen gewoon allemaal op zichzelf behalve die bassist dan…

      /   Reply  / 
  18. Sjaak

    @ Theo

    Waterfalls van 01 is inderdaad een topnummer van Nederlandse bodem. Daar moeten we vast meer gaan horen. Bij TMF en 3FM behoren ze tot de veelbelovende acts. 01music.nl

      /   Reply  / 
  19. Theo

    klopt, ze zijn nu ook serious talent bij 3fm, ze gaan geen albums maar chapters uitbrengen. Hoogste tijd dat deze blog er aandacht aan gaat besteden w.m.b.

      /   Reply  / 
  20. 'kaatje

    ik vind het weer vet!en ga de nieuwe cd binnekort als ie in de winkels ligt meteen halen.

      /   Reply  / 
  21. Kimberley

    ik vind het een geweldig nummer ,maar dat komt ook omdat ik di-rect een te gekke band vind;)
    De nieuwste cd zal ook wel weer erg vet zijn;)

      /   Reply  / 
  22. Skander

    Ik hou wel van Di-rect over het algemeen, maar vind dit nummer (en het nieuwe album) matig… Wel goed, maar niet origineel of pakkend, en het is ook totaal geen rock meer. Beetje voortkabbelend en commercieel allemaal.

      /   Reply  / 
  23. Teun

    HHmmm..wat moet ik hier over zeggen..Niet echt een nummer waarvan ik denk: die moet ik vaker luisteren..Nee na 1 keer ben ik hem wel zat..wat ik overigens niet gewend ben van Di-Rect..De regie vind ik wel egt heel goed…Dus voor Di-rect: Leuk..Maar niet meer doen..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>