Hit of shit: The Opposites – Vandaag

Wat mij betreft brachten The Opposites met Begin 20 het beste Nederlandse album van 2007 voort. Natuurlijk kennen we allemaal Dom, Lomp & Famous en ook opvolger Me Nikes is een ware straathit. Maar die twee nummers vind ik nu niet bij uitstek representatief voor Begin 20. De nieuwe single Vandaag is dat wel, en die zit vandaag in Hit of Shit.

Natuurlijk, Dom, Lomp & Famous was erg ondeugend en humoristisch door zijn tekst, maar overduidelijk een gebbetje. Het had zelfs weinig gescheeld of deze track had het album niet gehaald. Me Nikes is iets serieuzer van aard maar nog altijd niet heel serieus te nemen. Temeer omdat er een videoclip met de lolbroeken van New Kids on the Block bij zat.

Terwijl Vandaag over het echte leven gaat. Willie en Twan zijn er nu eens niet op uit om een lach op je gezicht te toveren, maar rappen over de moeilijkheden die het leven met zich meebrengt. Op Begin 20 staan veel meer van dit soort nummers met een boodschap, het is echt niet altijd lachen met The Opposites.

Of Vandaag daardoor net zo hitgevoelig is als zijn voorgangers… beslist niet. Maar het is deze sandwichformule die The Opposites populair maakt bij een brede doelgroep. Komt wel goed met die jongens.

Create polls and vote for free. dPolls.com

Bekijk de videoclip bij Vandaag:

Zie ook:
- Zilveren Harpen voor Wouter Hamel, Opposites en 3j's
- Dom Lomp & Famous had album The Opposites bijna niet gehaald

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hit of shit: The Opposites – Vandaag

  1. Donz

    dom lomp en famous niks….
    me nikes beter…
    vandaag begint een beetje op een hit te lijken.
    hopelijk is het volgende nummer van opposites een hit…
    goed nummer maar geen (super) hit

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>