Hit of shit: Leaf – Motherfucker

Afgelopen donderdag de Gouden Kooi gekeken? Leaf mocht er op een cruciaal punt een liedje zingen. Dat werd een medley van Wonderwoman (de eerste single) en Motherfucker (de nieuwe single). Waar New Song vooral meer van Wonderwoman was, is Motherfucker een totaal andere kant van Leaf. Zangeres Annemarie heeft bijvoorbeeld een 'bijrol' in het nummer terwijl Tienus de meeste vocalen voor zijn rekening neemt. Hit of shit?

Je speelt jezelf in elk geval in de kijker met een ondeugende titel als Motherfucker. Altijd genoeg mensen die het heerlijk vinden om 'stiekem' er wat schuttingtaal tegenaan te gooien, bij voorkeur zingend. Denk maar aan You Sexy MF van Prince of Erotica van Madonna. Nu waren dat wel voorvechters begin jaren '90, terwijl een kreet meer of minder anno 2008 niet echt veel opzien meer baart.

Toch schijnt Motherfucker één van de hoogtepunten te zijn bij de optredens van Leaf – naast de megahit Wonderwoman natuurlijk. Aanvankelijk was ikzelf niet echt onder de indruk van Motherfucker, maar naarmate je het nummer vaker hoort, zit er toch wel een catchy angle in en blijft het nummer hangen.

De videoclip lijkt opgenomen in een Amerikaanse suburb, maar is daadwerkelijk gedraaid in een Nederlands vakantiepark. Erg kleurrijk en veel beter dan die saaie clip bij New Song.

Create polls and vote for free. dPolls.com

Bekijk de video:

Zie ook:
- Hit of shit: Leaf – New Song
- Hit of shit: Leaf – Wonderwoman

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Hit of shit: Leaf – Motherfucker

  1. Pieter

    Leaf bewijst met dit nieuwe nummer zijn grote talent. Ze zijn, naast Alain Clark, toch wel de grote ontdekking van het afgelopen jaar. Ook live spetteren ze van het podium af.
    Eén van de grootste bands van Nederland op dit moment.

    Pieter

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Lekkere stem

      /   Reply  / 
  3. hhgjtuj

    absoluut shit

      /   Reply  / 
  4. pup

    Na hun eerste single heeft Leaf wat mij betreft hun kruit reeds verschoten. Pieter: “één van de grootste bands”???? Ik zou eens wat andere concerten bezoeken als ik jou was, ga je vanzelf wat mindere superlatieven gebruiken over Leaf!

      /   Reply  / 
  5. Ron

    @pup: ik heb in Nederland al aardig wat concerten en bandjes gezien maar ik vind Leaf toch echt heel erg verfrissend en energiek overkomen. In tegenstelling tot veel andere artiesten stralen ze 1-en-al plezier uit en muzikaal is het echt gewoon super goed, maar dat kan natuurlijk ook niet anders dan met deze Conservatorium-honden :)

      /   Reply  / 
  6. Benny12345

    Dikke hit… Mooie/leuke videoclip ook :D

      /   Reply  / 
  7. Flip

    Omg, Leaf had met Wonderwoman een leuk nummer, maar deze band komt toch echt tekort voor de nationale top. Absoluut niet vergelijkbaar met een Krezip, Moke of Voicst..

      /   Reply  / 
  8. ClemUns

    Lijkt een beetje op n Kill Bill geluidje int begin:P Verder wel leuk…

      /   Reply  / 
  9. Jeroen

    Hoi herman,
    Volgens mij heb je niet echt goed research gedaan voor Leaf, want Leaf speelde tijdens de gouden kooi een medley van Wonderwoman en Motherfucker. Geen New Song dus….

    Groet jeroen

      /   Reply  / 
  10. Herman

    je hebt gelijk jeroen. had ‘m die avond op de achtergrond aanstaan en geen aantekeningen gemaakt. is gewijzigd

      /   Reply  / 
  11. sibunaclub

    ik vond wonderwoman geweldig
    new song vond ik daarin tegen al iets minder
    maar dit slaat alles
    wat een rot nummer zeg
    het slaat helemaal nergens op
    even als de clip

      /   Reply  / 
  12. Di-Rectfan

    Wat nageaapt van “Johnny” van Di-Rect dat ze dezelfde man ook als bokser in de clip hebben!

      /   Reply  / 
  13. The_Dirtbomb

    Hoezo is Motherfucker een totaal andere kant van Leaf? Dit is gewoon Wonderwoman gezongen door een vent. Muzikaal niks nieuws en niet aanstekelijk. En natuurlijk makkelijk scoren met zo’n “ondeugende” titel. Absolute SHIT dus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>