Hit of shit: De Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof (video)

Slechts één keer stond De Jeugd van Tegenwoordig in de top 10 van de Single Top 100. Dat was met debuutsingle Watskeburt, dat meteen de eerste plaats bereikte. Daarna lukte het dit trio (+ beatsmaker Bas Bron) niet meer bij de best verkochte nummers van Nederland te komen. Terwijl De Jeugd van Tegenwoordig toch enkele klassiekers voortbracht als Hollereer, Shenkie en Buma in me Zak. Het moet raar lopen wil Sterrenstof niet op zijn minst in datzelfde rijtje uitkomen.

Want het is De Jeugd van Tegenwoordig weer gelukt om een nummer te maken dat je kop niet uitkomt en je meermalen doet grinniken door een leuke woordvondst. Dit keer is het verhaal van het nummer ook nog eens goed te volgen en daardoor toegankelijk: ze zingen over de roem die het muzikantenbestaan met zich meebrengt.

Sterrenstof kenmerkt zich verder door relatief milde maar opvallend vrolijke beats. Het is de eerste single van het album De Lachende Derde, dat ook het derde album is van het gezelschap. Naast natuurlijk de nodige soloprojecten en uitstapjes.

Prima single, inmiddels op 28 terug te vinden in de Single Top 100. Op naar de top 5 zou ik zeggen…

De Jeugd van Tegenwoordig - Sterrenstof

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hit of shit: De Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof (video)

  1. Mo B.

    Waar is deze film geschoten? wil er heeeeen!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Album Top 100: De Jeugd van Tegenwoordig meteen top 10 | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>