Hit of shit: Hind – Morgen (video)

Na het debacle op het Eurovisie Songfestival is het best stil geworden rondom Hind. Maar Johan Nijenhuis zag wel iets in de ex-Idols-kandidaat en nodigde haar uit de titelsong te verzorgen van de eerste SpangaS-film. Dat liet Hind zich geen twee keer zeggen en het resultaat Morgen is sinds dit weekend op YouTube te bekijken. Het is een nummer zoals we dat van Hind absoluut niet kennen.

Geen Arabische of Afrikaanse invloeden, maar een klein liedje, een ballad met een krachtige climax. Een climax waarin Hind lang mag uithalen en kan laten horen wat voor bereik ze heeft met haar stem.

Het klinkt misschien een beetje raar, maar Morgen deed mij een beetje denken aan oude liedjes van Willeke Alberti, bijvoorbeeld Samen Zijn. Dat was ook zo lief en klein met een krachtige climax.

Hoewel ik Morgen niet zo snel zou kiezen als filmopener (dan liever een uptempo popliedje) is het wel een mooi nummer geworden. Hind kan laten horen dat ze meer in haar mars heeft. Het is niet bij voorbaat een liedje dat hoog in de hitlijsten eindigt. Maar ach, als de 100 duizenden fans van SpangaS het nummer trouw kopen, zit dat wel snor.

Hind - Morgen

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Hit of shit: Hind – Morgen (video)

  1. Robin

    Erg mooi nummer, wat mij betreft mag ze vaker in het NL zingen.

      /   Reply  / 
  2. Benny

    Leuk nummer! :)

      /   Reply  / 
  3. vinn

    kippenvel!! Echt zo mooi!!
    Dit hoort eigenlijk gewoon #1 te worden!

      /   Reply  / 
  4. Fred

    Top nummer!!! Leuk weer eens Hind nieuws!!

      /   Reply  / 
  5. mariska

    hind kan echt meerdere talen zingen,echt knap.
    vind het erg mooi gezongen,heel rustig tot het einde een uithaal,als je de film hebt gezien past het nummer er echt bij.
    ik was zondagochtend bij de premiere,helaas kon hind door problemen het liedje niet zingen,maar in de film is het wel te horen een gedeelte en een stukje your heart belongs to me tegen het einde aan. hopelijk zijn er toch veel mensen die de single gaan kopen,de cover ziet er heel mooi uit,ik had hem al gezien de vriend van hind had een stapeltje vast,hij liet hem even zien… helaas kregen we hem niet mee.. maar goed hopelijk deze week uit op single allemaal kopen!

      /   Reply  / 
  6. Sven van der Man

    Tja, het nummer doet me niks. Maar Hind zelf daarin tegen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>