Ben Saunders op koers voor tweede nummer 1-hit

Het zou zomaar kunnen dat Ben Saunders voor de tweede keer deze maand op 1 binnenkomt in de Single Top 100. When a Man Loves a Woman wordt in elk geval als een malle gedownload sinds de liveshow van afgelopen vrijdag. Het nummer staat al dagen op 1 in de iTunes chart. Ook in de midweeks (tussentijdse charts voor de industrie) van de Single Top 100 ziet het er gunstig uit voor de kandidaat uit The Voice of Holland.

Twee weken terug kwam If You Don’t Know Me By Now al op 1 binnen in de Single Top 100. Daarmee schreef Saunders hitlijstgeschiedenis, door als eerste solo-artiest nog voor de finale van een talentenjacht al de eerste plaats te grijpen. Het spreekt voor zich dat twee nummer 1-hits een nieuw record betekent. Sterker nog: het zou zomaar kunnen dat nog geen enkele artiest ooit met twee nummers in zo’n korte tijd de nummer 1-positie greep.

Opmerkelijk is overigens dat Saunders afgelopen vrijdag niet de meeste stemmen kreeg, dat was Lenny Keylard. Maar in de hitlijst weet Saunders zijn teamgenoot toch voor te blijven.

Bekijk When a Man Loves a Woman zoals vertolkt in de liveshow van TVOH vrijdag:

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Ben Saunders op koers voor tweede nummer 1-hit

  1. Martini

    Ben ik nou de enige die hem totaal onsympathiek vind? En dat spectaculaire zingen ook wel mee vind vallen?

    Wel een prestatie, die twee nummer 1-hits. Al vraag ik me af wat de carrière na The Voice gaat worden. Want die hype rondom de laatste X-Factor winnaar, Jaap, was ook enorm groot. En nu..? Walk to the other side kan je ook geflopt noemen, terwijl ik ‘t nog wel een aardig nummer vind.
    Het is gewoon moeilijk, succesvol worden en blijven in het kleine Nederland, en zoiets moet vaak natuurlijk groeien. Of je moet met een knetter van een hit binnenkomen, zoals Anouk met dat wereldnummer Nobody’s Wife deed. Dan kan je daarna ook niet meer stuk.

      /   Reply  / 
    1. Calypso

      Onsympathiek kan ik moeilijk beoordelen; ik krijg TVOH alleen mee als m’n vriendin ernaar kijkt, en ik zit dan meestal wat anders te doen. Qua geluid vind ik hem beter dan gemiddeld, maar zijn stem kan maar een beperkt aantal stijlen aan, bij andere stijlen gaat z’n stem me irriteren want klopt-ie niet – hij past z’n stem er niet bij aan ofzo.

      Wat ik wel denk is dat-ie TVOH mogelijk niet gaat winnen, omdat het nog wel even doorgaat met de TV uitzendingen, en je de kans loopt dat het publiek tegen het einde van de serie “Ben Saunders moe” is. Nu is het allemaal nog leuk en aardig, maar als het zo door gaat, komt er ook een stroming die het niet goed vindt en de overhand krijgt na verloop van tijd.

        /   Reply  / 
    2. Marco

      Een quote uit een ander persbericht: “Eén van tracks die zeker op het album komt te staan, is de huidige nummer 1-hit If You Don’t Know Me By Now van publieksfavoriet Ben Saunders.”

      Het is jammer dat niet steeds ALLE nummers te downloaden waren via iTunes. Zo krijgen andere kandidaten, wanneer die onwijs goed presteren, zoals Kim met Roxanne; een vertolking die naar alle waarschijnlijkheid ook minstens de top 5 gehaald had, bijvoorbeeld geen kans om op nummer 1 te staan. Door dit selectieve beleid worden niet alle artiesten gelijk, en dus eerlijk, gepromote.

      Op iTunes is hier ook al veel commentaar op geweest, maar tot dusverre is er nog geen enkele reactie op gekomen van RTL; iets wat hen wel gesierd had. Maar goed, ik snap het wel, want het valt ook niet uit te leggen. Het is simpelweg een vorm van oneerlijke competitie.

      Om nu in te gaan op je reactie en tegelijkertijd op deze zin: “Opmerkelijk is overigens dat Saunders afgelopen vrijdag niet de meeste stemmen kreeg, dat was Lenny Keylard. Maar in de hitlijst weet Saunders zijn teamgenoot toch voor te blijven.”. Met het selectieve beleid van RTL op iTunes is het niet vreemd dat alleen Ben tot dusverre een nummer 1 hit heeft gehad. Was Roxane op iTunes aangeboden voor download, dan had deze vertolking ook een grote kans gemaakt op die felbegeerde plaats. Datzelfde geldt voor het duet van Nick en Jennifer met hun versie van Ghost In This House, een cover van Shenandoah.

      Daarnaast moet je niet vergeten welke doelgroep er download op iTunes. Fans van Lenny zijn over het algemeen niet de 16-jarigen, die met name downloaden. Reggae zal bij hun niet zo aanspreken als bij het ‘volwassen’ publiek. Ben Saunders doet dat juist door zijn overkomen en ‘hype’ wel. Vandaar dat hij, ondanks het feit dat Lenny meer stemmen had, wederom richting de nummer 1 positie ging. En dat hij niet als eerste eindigde in de show is simpel te verklaren door de ‘tongzoen’. Een zoen op de want, op het voorhoofd of op de mond was leuk geweest, maar een tongzoen ging echt te ver. Veel mensen, of beter gezegd het ‘volwassen’ publiek, zullen dit niet gewaardeerd hebben.

      De vraag die je stelt over de toekomst van de kandidaten na de live show, stel je imo terecht. Op Idols 1 na hoor je nog amper wat van de artiesten die mee hebben gedaan aan de diverse talentenjachten die Nederland rijk is. Het is simpelweg too much of the same thing.. Ik zit me dan ook altijd onwijs te irriteren als een jurylid zegt: “Van jou gaan we nog heel veel horen.” of “Ik heb gekozen voor de ander, omdat ik de overtuiging heb dat jij er toch wel komt.” Dat is onzin en dat weten zij ook; sterker nog, zij weten dat als geen ander! Elke talentenjacht heeft dat bewezen. Kim, de nummer 2 van Popstars achter Wesley, is er ook een goed voorbeeld van. Maike, de nummer 2 van X-Factor achter Jaap, is er eveneens een goed voorbeeld van. Als er niet een giga promotiecampagne achter je staat, dan kom je nergens. Er zijn genoeg goede artiesten in Nederland, onbekende bandjes die goede muziek maken, maar in Nederland is er simpelweg niet het geld aanwezig bij de platenmaatschappijen om alles te promoten en dus kiest men voor zaken die ‘simpel’ scoren; waar makkelijk aan te verdienen valt. Jammer, maar waar.

      Dat gezegd hebbende, denk ik wel dat het bij Popstars iets anders zal zijn om de simpele reden dat er nu echte artiesten bezig zijn met de kandidaten. Zo heeft de producer van Van Velzen al aangegeven een plaat te willen maken met Joan; een plaat die, mits er eigen nummers opkomen en een enkele goede cover die als single gereleased gaat worden om voor bekendheid te zorgen, nog best wel eens kan gaan scoren door de eigenheid en het eigen stemgeluid van Joan.
      Bovendien ligt het niveau van The Voice Of Holland imo vele malen hoger dan bij de concurrerende shows. Ik heb pas nog langs Popstars gezapt en het kon me absoluut niet bekoren (nog los van de Jury bij dit programma). Met Kim de Boer, Ben Saunders, Lenny Keylard, Pearl Jozefzoon en Jennifer Ewbank (los van het feit of je wel of niet van haar klank houdt) heeft The Voice 5 winnaars in haar midden.

        /   Reply  / 
      1. Robin

        Roxanne van Kim de Boer is inmiddels te downloaden op veler verzoek…

          /   Reply  / 
        1. Marco

          Bedankt voor de tip Robin! Ik zie hem er nu inderdaad tussen staan. Maar had ik jouw bericht niet gelezen, dan had ik het nooit geweten; ik ga namelijk niet steeds checken of er nog nummers aangevuld zijn van live show 4 en ik vrees voor Kim dat helaas veel mensen het niet zullen weten.

          Ik heb trouwens gelijk even gekeken of Lenny’s versie van ‘Baby Get Higher’ inmiddels ook erop staat (op iTunes is daar onwijs veel om gevraagd), maar die is nog niet te bekennen.

          Ik blijf erbij: wil je de competitie eerlijk houden, dan dien je alle nummers aan te bieden. Het is dan ook zeer opvallen dat van de vier grootste kanshebbers, te weten Ben Saunders, Lenny Keylard, Kim de Boer en Pearl Josefzoon, alleen van Ben alle nummers te downloaden zijn; zelfs het duet met Alain Clark!

            /   Reply  / 
          1. Robin

            Hoi Marco, we proberen zo eerlijk als mogelijk de kandidaten downloadable aan te bieden. Echter door productionele restricties (en dan vooral tijd!) kunnen we niet alle songs wekelijks opnemen. Vandaar dat er wel eens een opvallend nummer uit de live-shows niet verkrijgbaar is. Dat heeft niets met competitievervalsing te maken. Er is namelijk geen enkele reden om de wedstrijd te vervalsen. De meest populaire kandidaat moet winnen. Dat is voor alle betrokkenen de enige goede uitkomst. Als je kijkt naar de betrokken labels, dan begrijp je ook waarom Alain Clark wel een download met een kandidaat kan uitbrengen. Dit is simpelweg een rechtenkwestie en daarmee ook weer een timings-issue. Het is alleen zinvol als er supersnel geschakeld kan worden. Hoop dat je het wat beter begrijpt nu.

              /  
    3. Bazz

      De vergelijking met Jaap vind ik niet echt geslaagd. De hype rond Ben en the Voice is toch wat groter. Ben is ook een wat opvallendere verschijning en zullen mensen niet snel vergeten. Jaap is zeker niet slechter, maar is meer the boy next door lol. Denk zelfs dat Jaap technisch een betere zanger is, maar Ben zou zomaar eens groter kunnen worden…

        /   Reply  / 
      1. Kevin

        Zeker! Het ligt ook een beetje aan de single keuze. Een liedje moet gewoon goed zijn. En zoals Gordon al zei tijdens de finale “het is geen finale nummer” klopte gewoon. En zijn nieuwe single vind ik echt teleurstellend. Zegt niet direct iets over hem, maar wel over het team dat de plaat uitbrengt. Kijk naar een Lisa. Een top album! En Ben is idd een opvallende verschijning wat in zijn voordeel werkt.

          /   Reply  / 
        1. Marco

          Dat was sowieso het geval.. Het was geen cover om als single uit te brengen. Ik vind het een lekekr nummer van Journey – dat absoluut – maar het is geen nummer voor het gros, so to speak en al helemaal niet voor de gemiddelde X-Factor kijker.

          Bij Lisa hadden ze een hele goede single uitgekozen.. Een nummer dat zij, ondanks dat ze een couplet minder zong (wat ik zelf erg jammer vond), fantastisch wist te brengen. Het album van Lisa daarentegen vond ik absoluut niet geslaagd. Ik vond het geen muziek die op haar lijf geschreven was; vond het veel van hetzelfde en het paste totaal niet bij de uitgebrachte single. De CD wordt ook niet voor niets al maanden lang voor dumpprijzen verkocht bij de FRS; hij was zelfs een hele tijd te koop voor € 5,00.

          Maar goed, dit alles legt ook gelijk het grootste probleem bloot: tekstschrijvers en componisten! We hebben in Nederland gewoon te weinig goede tekstschrijvers en componisten. En de artiesten die ons land kent; veel schrijven niet hun eigen nummers. Maar degenen die het wel doen, blijven hits scoren.

          Conclusie: als een deelnummer van een talentenjacht wil ‘blijven’, dan zal hij of zij gewoon zelf steengoede nummers moeten kunnen schrijven of een tekstschrijver/componist hebben zoals Marco Borsato in John Ewbank heeft.

            /   Reply  / 
          1. Kevin

            Ben het niet helemaal eens. Ik vind de teksten van Borsato/Ewbank zum kotzen.. Dus kwestie van smaak en ja die valt goed bij het Nederlandse publiek. Alhoewel de laatste singles matig scoren voor Marco begrippen. Lisa’s album vind ik wel OK. En welke artiest is tegenwoordig niet voor 5 euro te downloaden??

              /  
          2. Marco

            De teksten/muziek van Borsato/Ewbank moet je inderdaad van houden, maar los van de inhoud van de tekst, zitten de nummers wel goed in elkaar. Het is geen niveau Gerard Joling om maar een voorbeeld te noemen. En ook ik vind niet elke single de laatste jaren even goed, zoals Waterkant (ook niet mijn favoriet), maar ik heb een aantal nummers van het nieuwe album gehoord en die vind ik echt goed.

            Te downloaden? Misschien meer, maar mijn punt was meer dat Lisa’s fysieke album onwijs snel (na introductie) gedumpt werd – dus voor dumpprijzen werd aangeboden in de winkel.

            Hoe dan ook.. Ik denk dat we het wel aardig met elkaar eens zijn over de grote lijnen, waaronder de vorm van competitievervalsing, doordat ze niet elk nummer tegen betaling als download aanbieden op iTunes ;-) .

              /  
    4. Wendy

      Voordeel van Ben Saunders is zijn internationale voorkomen en zijn ruige geluid. Ik denk dat hij het wel verder kan schoppen dan Jaap.
      Hij is lekker eigenzinnig!

        /   Reply  / 
  2. Marco

    Een quote uit een ander persbericht: “Eén van tracks die zeker op het album komt te staan, is de huidige nummer 1-hit If You Don’t Know Me By Now van publieksfavoriet Ben Saunders.”

    Het is jammer dat niet steeds ALLE nummers te downloaden waren via iTunes. Zo krijgen andere kandidaten, wanneer die onwijs goed presteren, zoals Kim met Roxanne; een vertolking die naar alle waarschijnlijkheid ook minstens de top 5 gehaald had, bijvoorbeeld geen kans om op nummer 1 te staan. Door dit selectieve beleid worden niet alle artiesten gelijk, en dus eerlijk, gepromote.

    Op iTunes is hier ook al veel commentaar op geweest, maar tot dusverre is er nog geen enkele reactie op gekomen van RTL; iets wat hen wel gesierd had. Maar goed, ik snap het wel, want het valt ook niet uit te leggen. Het is simpelweg een vorm van oneerlijke competitie.

    Om nu in te gaan op je reactie en tegelijkertijd op deze zin: “Opmerkelijk is overigens dat Saunders afgelopen vrijdag niet de meeste stemmen kreeg, dat was Lenny Keylard. Maar in de hitlijst weet Saunders zijn teamgenoot toch voor te blijven.”. Met het selectieve beleid van RTL op iTunes is het niet vreemd dat alleen Ben tot dusverre een nummer 1 hit heeft gehad. Was Roxane op iTunes aangeboden voor download, dan had deze vertolking ook een grote kans gemaakt op die felbegeerde plaats. Datzelfde geldt voor het duet van Nick en Jennifer met hun versie van Ghost In This House, een cover van Shenandoah.

    Daarnaast moet je niet vergeten welke doelgroep er download op iTunes. Fans van Lenny zijn over het algemeen niet de 16-jarigen, die met name downloaden. Reggae zal bij hun niet zo aanspreken als bij het ‘volwassen’ publiek. Ben Saunders doet dat juist door zijn overkomen en ‘hype’ wel. Vandaar dat hij, ondanks het feit dat Lenny meer stemmen had, wederom richting de nummer 1 positie ging. En dat hij niet als eerste eindigde in de show is simpel te verklaren door de ‘tongzoen’. Een zoen op de want, op het voorhoofd of op de mond was leuk geweest, maar een tongzoen ging echt te ver. Veel mensen, of beter gezegd het ‘volwassen’ publiek, zullen dit niet gewaardeerd hebben.

    De vraag die je stelt over de toekomst van de kandidaten na de live show, stel je imo terecht. Op Idols 1 na hoor je nog amper wat van de artiesten die mee hebben gedaan aan de diverse talentenjachten die Nederland rijk is. Het is simpelweg too much of the same thing.. Ik zit me dan ook altijd onwijs te irriteren als een jurylid zegt: “Van jou gaan we nog heel veel horen.” of “Ik heb gekozen voor de ander, omdat ik de overtuiging heb dat jij er toch wel komt.” Dat is onzin en dat weten zij ook; sterker nog, zij weten dat als geen ander! Elke talentenjacht heeft dat bewezen. Kim, de nummer 2 van Popstars achter Wesley, is er ook een goed voorbeeld van. Maike, de nummer 2 van X-Factor achter Jaap, is er eveneens een goed voorbeeld van. Als er niet een giga promotiecampagne achter je staat, dan kom je nergens. Er zijn genoeg goede artiesten in Nederland, onbekende bandjes die goede muziek maken, maar in Nederland is er simpelweg niet het geld aanwezig bij de platenmaatschappijen om alles te promoten en dus kiest men voor zaken die ‘simpel’ scoren; waar makkelijk aan te verdienen valt. Jammer, maar waar.

    Dat gezegd hebbende, denk ik wel dat het bij Popstars iets anders zal zijn om de simpele reden dat er nu echte artiesten bezig zijn met de kandidaten. Zo heeft de producer van Van Velzen al aangegeven een plaat te willen maken met Joan; een plaat die, mits er eigen nummers opkomen en een enkele goede cover die als single gereleased gaat worden om voor bekendheid te zorgen, nog best wel eens kan gaan scoren door de eigenheid en het eigen stemgeluid van Joan.
    Bovendien ligt het niveau van The Voice Of Holland imo vele malen hoger dan bij de concurrerende shows. Ik heb pas nog langs Popstars gezapt en het kon me absoluut niet bekoren (nog los van de Jury bij dit programma). Met Kim de Boer, Ben Saunders, Lenny Keylard, Pearl Jozefzoon en Jennifer Ewbank (los van het feit of je wel of niet van haar klank houdt) heeft The Voice 5 winnaars in haar midden!

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Nou Jennifer niet meegerekend. Ze heeft wel een eigen geluid maar is zeer beperkt en zingt toch het minst van jouw opgenoemde.

        /   Reply  / 
  3. Henk

    Wat goed. Hij komt in de finale samen met Kim.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Single Top 100: 13x The Voice of Holland, Ben Saunders 1 | Nlpop

  5. Pingback: Album Top 100: Borsato terug op 1, kerst-cd Trijntje 2de | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>