Hit of shit: Brainpower – People (video)

Het is alweer lang geleden dat we van Brainpower hoorden, de rapper die ooit een dikke nummer 1-hit scoorde met Dansplaat. Sterker nog; Brainpower heeft jarenlang goed zijn brood kunnen verdienen met Nederlandstalige rap. Maar de Alphense rapper wil een stap verder en komt nu met het Engelstalige People, waarvoor kosten noch moeiten lijken gespaard. De videoclip werd in elk geval opgenomen op meerdere lokaties in New York. People is tevens te horen in de film Body Language.

“Het is een universeel lied dat over de mens in het algemeen gaat. Over familie, liefde, vriendschappen maar ook over dood en gemis”, aldus Brainpower. “Ik heb altijd in het Nederlands en in het Engels muziek gemaakt en zal dat blijven doen.”

Wat te vinden van People? Tja, ik vind het altijd wat flauw om iemand op zijn uitspraak aan te vallen, maar in geval van Brainpower is wel heel duidelijk een Nederlands accent te horen. En dat vind ik niet mooi. De flow van het nummer zelf is verder best lekker en ook het refrein is laagdrempelig en best catchy. Maar een hit hoor ik er niet in terug, daarvoor is het weer wat te gewoontjes.

Brainpower - People

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hit of shit: Brainpower – People (video)

  1. Johan van de Velde

    Het probleem is dat dit soort muziek veel beter wordt gedaan door Amerikaanse rappers.
    Brainpower kan daarme niet konkureren, daarvoor is dit People gewoon niet bijzonder genoeg.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>