Hit of Shit: Postmen – Wake ‘m Up (audio)

Gloednieuwe single Postmen van heruitgave Documents 15th Anniversary

Postmen is terug, en dat viert de band met een speciale nieuwe release van hun doorbraakalbum Documents. Die plaat kwam in 1998 uit en behaalde de platina status. Omdat Documents nooit digitaal is uitgebracht en alleen nog tweedehands te vinden was, grijpen de mannen hun 15-jarig jubileum aan om het album opnieuw uit te brengen.

Na Documents volgden nog twee Postmen-albums, Revival en Era, waarna de band uit elkaar ging. The Anonymous Mis (Remon Stotijn, ook bekend als de ex van Anouk) ging solo verder als Postman. Hij maakte drie albums en scoorde een hit met Downhill.

‘Het jubileum kan nu niet uitblijven. De release van Documents is dit jaar 15 jaar geleden en dat is nog steeds iets wat niet alleen heel veel mensen nog weten, maar ook iets waar wij heel trots op zijn. Wij hebben nooit gevierd dat het album 100.000 keer is verkocht en zagen er na de breuk ook niet het nut meer van in’, vertelt Remon.

‘Wel kregen wij vaak te horen dat het album nergens meer te vinden was omdat het enkel fysiek is uitgebracht en nooit digitaal. Met de verkoop van het honderdduizendste exemplaar stopte dus letterlijk de verkoop omdat deze niet meer bij werd geperst.’

Los van het feit dat de heruitgave van Documents zakelijk gezien een slimme move is, verdient dat album het ook op creatief vlak. Het is een ijzersterke plaat die niet mag ontbreken in je collectie. Tijd voor een nieuwe generatie om Postmen te ontdekken.

Documents komt op 3 mei uit maar is nu al te bestellen (klik op titel), en op 4 mei vindt de releaseparty plaats in het Amsterdamse Paradiso. Er zijn nog kaarten, check hier!

Wake ‘m Up is een geheel nieuw nummer dat op de heruitgave van Documents komt. Lekker. Met de nodig airplay kan dit zo uitgroeien tot een nieuwe Postmen-hit.

Postmen - Wake ‘m Up

Loading ... Loading ...


Foto: Meis Belle Wahr

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hit of Shit: Postmen – Wake ‘m Up (audio)

  1. Johan van de Velde

    Hmmm, niet slecht, maar een hit hoor ik hier zeker niet in.
    Begrijp de tekst overigens niet echt.

      /   Reply  / 
  2. Ronald

    Hoewel Documents toch een aleraardigst album was… ik zie dit ook geen potten breken in de lijsten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>