Akon en Ali B met loeiende sirenes de hitlijst binnengestormd

Ali BAkon heeft zijn tweede grote hit te pakken in Nederland, dankzij Ali B en zijn neefje Yes-R. Het gelegenheidsduet Ghetto komt vandaag vanuit het niets binnen op de 4de plaats in de Single Top 100 en is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer. Weliswaar is de nummer 1-positie van Marco Borsato met Andrea Bocelli bij lange na nog niet in zicht, maar de nummers 2 (Bløf) en 3 (Beyonce) moeten volgende week ingehaald kunnen worden.
Ali B en Akon namen het nummer eind vorig jaar al op, toen Akon in Rotterdam was voor een optreden in Nighttown. Vervolgens heeft platenmaatschappij Universal de track een aantal maanden op de plank laten liggen, totdat de tijd rijp was.

Dat was vandaag, want 17 februari is de officiële releasedatum van Ghetto. Des te opmerkelijker dat het nummer zo hoog de hitlijst binnenknalt!

Overigens is deze versie van Ghetto alleen in Nederland uitgebracht, een internationale doorbraak zit er voor Ali B nog even niet in. Maar wie weet waar de band met Akon toe kan leiden…

Zie ook:
- De oude koe van Universal: samenwerking Ali B en Akon
- Ali B doet het met Akon

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>