Ali B zet streep door theatertournee

Ali BBegin deze maand schreven we al over de uitpuilende agenda van Ali B: een nieuwe plaat, duetten met jan en alleman, een film en een theatertournee. Nu geeft de rapper zelf ook toe te veel hooi op zijn vork te hebben genomen. Opmerkelijk genoeg schrapt Ali niet het filmproject (een soort Beverly Hills Cop in Tunesië) maar de core business van de theatertournee. Er is een dikke, vette streep gezet door zijn geplande data in 2006/07. In een later stadium zullen er wel nieuwe, vervangende data worden bekendgemaakt. Niet slim!

Want juist met een theatertournee kun je de verkoop van je eigen plaat stimuleren. Het is een stukje promotie, wat zeker in het genre van Ali B broodnodig is. Zijn fans (en die van Lange Frans & Baas B ook trouwens) kopen geen cd’s, maar downloaden ze. Singletjes doen het doorgaans wel goed.

Tel daarbij op dat zijn eerste theatertournee razendpopulair was. Ali B vertelt het leven van de Straat kreeg zelfs een reprise. In combinatie met een schoolactiviteit voor het vak CKV trok Ali volle zalen. En kon hij zich ontwikkelen tot de charismatische persoonlijkheid die hij nu is.

Nee, beter had hij dat filmproject gestapt. Tenzij Ali echt serieuze ambities heeft om uit te groeien tot een groot acteur. Maar voor zover ik heb begrepen, gaat het hier om een leuk uitstapje.

Met de keuze die nu is gemaakt, is volgens mij niet in het belang van de fan beslist.

Zie ook:
- Lange adem Ali B: Nieuwe cd en film
- Hit of shit: Ali B met Yolanthe – Zomervibe (met video)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ali B zet streep door theatertournee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>