René Froger maakt uitstapje naar dance-muziek (audio)

De nieuwe single van René Froger heet Sledgehammer, een cover van Peter Gabriel. Voor de single werkte hij samen met dj John Marks. Sledgehammer is dan ook volgens eigen zeggen een danceplaat geworden. “John en ik zijn altijd bezig met het kijken naar leuke en vernieuwende dingen. Het leek ons allebei leuk om onze twee muzikale werelden bijeen te brengen en ook eens samen te werken op het gebied waar John zeer sterk in is”, aldus René.

De twee werkten al eerder samen bij Can You Feel It en Shine.

Mocht de single een enorme hit worden, stapt René dan over van het Nederlandstalige levenslied naar opzwepende dance-tracks? “Op dit moment is het een one-off. In de stijl van mijn lange carrière is het gewoon leuk om iets anders te doen en heb ik wel bewezen om diverse muziekstijlen aan te kunnen”, legt hij uit. “Mijn motto luidt dan ook altijd : vernieuwen en verbeteren. En dit leek mij een uitgelezen moment.”

Voor Froger is het dus een eenmalig uitstapje, John Marks hoopt er meer te maken. Voor het John Marks Project wil hij samenwerken met bekende artiesten. Dat doet elke populaire deejay tegenwoordig, zo profiteer je van elkaars bekendheid en fanbase.

Sledgehammer is vanaf vrijdag te downloaden, op 21 augustus vindt de fysieke release plaats. Ik ben heel benieuwd wat dit gaat opleveren. René Froger en dance-muziek is nu niet de meest voor de hand liggende combinatie…

Update 15.00 uur: Beluister het resultaat hieronder

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “René Froger maakt uitstapje naar dance-muziek (audio)

      1. Stefan

        Waarom zet je het er dan op? (haha)

          /   Reply  / 
        1. Herman Roggeveen Auteur

          ik hoorde het fragment pas nadat ik t bericht had geschreven. los daarvan: ook hier aandacht voor acts die mijn persoonlijke smaak misschien niet hebben. Probeer de Nederlandse popscene zo breed mogelijk mee te nemen

            /   Reply  / 
      2. Stefan

        I know, just kiddin’

          /   Reply  / 
  1. peter

    lekkere sound, toppie rene

      /   Reply  / 
  2. Henk

    Ik vind het wel lekker klinken. Die Froger klinkt goed. Alleen jammer dat het zo’n bekend nummer is.

      /   Reply  / 
  3. smk

    Met Froger is niks mis. Maar die zielloze beats van John Marks, die ook al Shine verpest heeft, maken dit nummer niet sterker. Integendeel!

      /   Reply  / 
    1. Daantje

      Was heel benieuwd, want was altijd een favonummer van mij. Valt idd niet tegen die Froger, sterker nog valt mij heel erg mee! Alleen idd die inspiratieloze beats doen mij niks, jammer. Had wel een sterkere danceversie ingezeten!

        /   Reply  / 
  4. Dave Hulsker

    Ik vind het een heerlijk nummer, echt vet! En René klinkt eindelijk eens goed

      /   Reply  / 
  5. Marco

    Niks mis mee hoor!

    Vind `t goed klinken,zijn zeker vèèl slechtere covers gemaakt.
    Dit is gewoon leuk gedaan

      /   Reply  / 
  6. Rob

    Belachelijk, een zanger die op z’n ouwe dag nog de jonge vent wil uithangen. Laat dit aan de jongeren over dat ogt en klinkt beter.

      /   Reply  / 
  7. Marcel

    Errug verbazend van Froger. Ben helemaal geen fan van hem maar dit nummer is errug lekker. Ga zo door en je heb er een fan bij!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>