Wildstylez eerste hardstyle-artiest in Top 100 Aller Tijden

En Oceaan van Racoon stijgt door naar plaats 64 in ranglijst aller tijden

Year Of Summer van Wildstylez en Niels Geusebroek is de Top 100 Aller Tijden binnengekomen op plek 94. Het nummer staat al acht maanden in de hitlijst.

Wildstylez (foto) is de artiestennaam van de Nederlandse hardstyle-dj en -producer Joram Metekohy. Het bereiken van de Top 100 Aller Tijden is al een bijzondere prestatie voor een dance-release, en voor een hardstyle-release is dit helemaal ongekend.

Year Of Summer heeft weliswaar een commerciële sound die ook een mainstream publiek aanspreekt, het is wel echt een hardstyle-productie. Wildstylez was tevens de eerste hardstyle-artiest ooit die een gouden plaat ontving voor een single.

Je kan trouwens op Wildstylez stemmen voor de DJ Mag Top 100, klik voor info.

Oceaan van Racoon stijgt deze week ook verder in de ranglijst. Met een mooie 64e plek deze week laten de mannen van Racoon onder meer Bagagedrager van Gers Pardoel, Euphoria van Loreen, en Zelfs Je Naam Is Mooi van Henk Westbroek achter zich.

Hele lijst aller tijden hier, en Year Of Summer op iTunes hier.

Foto: facebook.com/WILDSTYLEZ

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Wildstylez eerste hardstyle-artiest in Top 100 Aller Tijden

  1. BéTé

    Whahahaha … ene B-Yentl op nummer 5 :D

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      hahaha ja indd, ze zal wel veel op der rekening hebben staan. Net als Leona Phillipo, maar die zal John de Mol wel voor hebben geschoten

        /   Reply  / 
    2. BéTé

      Wat is dat nou???
      Wikipedia “zegt”: BYentl scoorde tussen 2008 en 2011 6 gouden platen, een platina plaat en een dubbel platina plaat.
      Ondanks dat het album flopte, kwamen de vier singles in de Single Top 100. In de Nederlandse Top 40 werd Lammerts niet opgepikt. Ook drong ze niet door tot de landelijke radiozenders. Toch bleken haar nummers over een lange adem te beschikken. Vooral haar debuutsingle No One But You houdt het lang vol. In februari 2010 verbeterde ze het record van Kabouter Plop als langstgenoteerde plaat ooit in de Top 100 (67 weken). De single is dan al bekroond met een gouden, platina en dubbel platina plaat voor de verkoop van meer dan 40.000 exemplaren. Het Guinness book of world records plaatst de single in maart 2010 in het ereboek met de omschrijving: “The longest stay on the Dutch Top 100 Charts lasted 66 weeks, and was achieved by BYentl, a.k.a. Marjorie Lammerts (Netherlands) with her single ‘No One But You’ which entered the charts on 22 November 2008 and was still in position as of 27 February 2010″.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Zou best interessant zijn om deze BYentl (en wellicht Leona) situatie eens helemaal uit te pluizen.
        Is dat geen mooie journalistieke klus voor jou, Marcus?
        Als ik het goed gezien heb, is Leona inmiddels uit de itunes top100…

          /   Reply  / 
  2. Nico

    Ha ha ha ha.

      /   Reply  / 
  3. Marcus Lucas Auteur

    Die gigantische scores van BYentl zijn inderdaad vrijwel onmogelijk. Ik kan daar niks aan uitzoeken. Heb weleens informeel, off the record, bij mensen in de muziekindustrie gevraagd wat ze hiervan vonden. Maar er zijn geen bewijzen van manipulatie. Als die er zouden zijn, dan zou de chart het niet meetellen. Verder maar een beetje negeren. Iedereen weet dat Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel de grootste Nederlandse hit van de afgelopen jaren is, en on topic Wildstylez met Year Of Summer, is ook echt een hele grote hit.

      /   Reply  / 
  4. Kamper

    In de eeuwige Nederlandstalige ranglijst staat Racoon pas op een 172e plaats vooralsnog: Racoon – Oceaan met 2.747.729 views. Ze stijgen daarin wel elke maand een beetje trouwens. Maar ”Bagagedrager” staat op een 8e plaats met bijna 10 miljoen views (9.478.168) . Dat zie ik Racoon niet meer halen

      /   Reply  / 
    1. Vengababe

      #maakhetofkraakhet: @Vengaboys – Hot Hot Hot is gemaakt met 79,4% #538radio

        /   Reply  / 
  5. Calypso

    De waarde van deze lijst is voor mij erg laag. Ik ga even voorbij aan het feit dat je natuurlijk iets “allertijden” kunt noemen, en vervolgens ergens in de 2e helft van de 20e eeuw laat beginnen, maar bovendien is het op geen enkele manier geindexeerd en is de telling waarschijnlijk in de afgelopen 50 jaar diverse malen veranderd.

    Wat ik ook erg vreemd vind is dat ze zeggen “De top 100 van alle singles die sinds 1969 in de hitparade stonden” en dan staan er vervolgens veel nummers van voor dat jaar.

      /   Reply  / 
  6. Marcus Lucas Auteur

    Daar heb je een punt Calypso, maar op iedere hitlijst valt wel iets aan te merken. De echt grote hits springen er altijd uit. In samenhang met andere charts en (sociale) media zijn de GfK charts prima te interpreteren. Ik neem aan dat er relatief veel recente singles in de top staan omdat er nu miljoenen meer consumenten zijn dan vijftig jaar geleden.

      /   Reply  / 
  7. Frankly

    Natuurlijk is deze allertijdenlijst een lachertje. een puntensysteem zoals die bij de top 40 en mega top 50 gehanteerd wordt en dan ook nog een verkeerde indicatie en totaal verschillende verkoopmetingen als je dan toch een zo breed mogelijke allertijden van de Single top 100 en voorgangers wil maken . geef alleen de hits die de top 10 hebben gehaadl punten en tel daar de jaarnoteringen vanaf 1978 verkoop erbij .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>