Armin van Buuren haalt Tiësto in op DJ ranglijst

Armin van BuurenTiësto is niet langer de populairste Nederlandse dj in het buitenland. Zijn wereldtitel moest de Bredase dj vorig jaar al afstaan aan Paul van Dyk en dit jaar zakt Tiësto nog een plaatsje verder op de DJMag Top 100, een toonaangevende ranglijst van alle dj’s die er toe doen. Het publiek bracht massaal zijn stem uit (210.000 keer) en Tiësto had al opgeroepen vooral niet op hem te stemmen om nieuw talent een kans te geven. Dat is dus maar ten dele geslaagd. En nog zuurder voor Tiësto is dat hij nu onderdoet voor landgenoot Armin van Buuren, die van 3 naar 2 stijgt.
Tiësto is niet de enige Nederlander die moet prijsgeven in de top 10; ook Ferry Corsten zakt een plaatsje naar 6.

De top 10:

1 (1) Paul van Dyk
2 (3) Armin van Buuren
3 (2) Tiësto
4 (14) Christopher Lawrence
5 (24) DJ Dan
6 (5) Ferry Corsten
7 (4) Sasha
8 (6) John Digweed
9 (19) Above & Beyond
10 (8) Deep Dish

Maar er is ook goed nieuws voor Nederland te melden. Zo komt Sander van Doorn nieuw binnen op 32. Er zijn slechts twee deejays die hoger dan deze Nederlander de lijst binnenkwamen. De hoogste nieuwe binnenkomer staat op 22: John Acquiviva.

Verder valt op dat er een aantal grote namen flink verliezen op de ranglijst. Benny Benassi, die toch grote hits scoorde met Who’s Your Daddy en langer geleden met Satisfaction weet verrassend genoeg niet te winnen; hij zakt van 22 naar 26. Richie Hawtin gaat van 12 naar 33, Roger Sanchez moet van 27 naar 42 en Chris Liebing gaat van 33 naar 49. Pete Tong, die dit jaar toch geprofiteerd moet hebben van de dvd-release van de film rondom zijn persoon zakt van 49 naar 57. De ooit zo bejubelde Fatboy Slim staat nog maar op 80 (was 63). Dave Clarke, de dj die in september aan de slag is gegaan als deejay bij de VPRO, staat niet meer in de lijst. Vorig jaar was hij nog goed voor de 91ste plaats.

De Nederlanders in de lijst:

2 (3) Armin van Buuren
3 (2) Tiësto
6 (5) Ferry Corsten
18 (16) Marco V
27 (20) Sander Kleinenberg
32 (–) Sander van Doorn
72 (–) Menno de Jong

De hele lijst vind je hier.

Zie ook:
- Dance: Paul van Dyk weer ‘beste dj ter wereld’

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Armin van Buuren haalt Tiësto in op DJ ranglijst

  1. Jessy

    Armin van Buuren had eerste moeten worden! World’s best dj!! Had hem het echt gegund

      /   Reply  / 
  2. philippe dykmans

    waarom staan de melige schlager-dj’s als paul van dyk en dj tiesto de laatste jaren telkens hoger genoteerd dan de strakke dj’s als john digweed? ik vind dat vreemd. wel leuk dat van buuren hoger staat dan tiesto!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>