Mental Theo kan volop aan de bak door nummer 1-hit Engeland

Tot vorig jaar bevond Mental Theo zich min of meer in de herfst van zijn carrière. Halverwege jaren '90 stond hij volop in de spotlights met wederhelft Charly Lownoise en scoorden ze hits door heel Europa. De laatste tijd was hij meer achter de schermen actief in de muziekindustrie. Maar voor Theo Nabuurs – zijn echte naam – is de lente weer aangebroken. Sinds hij op nummer 1 staat in Engeland, sroomt de orderportefeuille vol.

Mental Theo voert al enkele weken de Britse hitlijst aan met When You're Gone, een Engelstalig liedje dat wij beter kennen als Boten Anna van Basshunter. "Ik hoorde die plaat en dacht: dit is een wereldnummer. Maar in het Zweeds snapt niemand het", vertelt hij Spits. In 2006 nam hij al de Engelstalige versie op, die toen werd ondergesneeuwd door het succes van het origineel.

Pas toen een Britse dj eind 2007 het nummer oppikte, ging het balletje rollen. Razendsnel werd er alsnog een videoclipje gemaakt en met succes. Engeland ging als eerste overstag, When You're Gone staat nu ook op 1 in Ierland en Zweden lijkt te volgen. Het nummer staat ook genoteerd in de Amerikaanse Billboard Chart.

"Het is het meest fantastische dat me in mijn carrière is overkomen. Ik was in Saalbach-Hinterglemm in het Après-Ski Paleis. Mijn telefoon was gestolen, dus ik had geen idee wat die plaat in Engeland had gedaan. We hebben toen in het café met z'n allen op de radio naar de BBC geluisterd. Om dan te horen dat je productie op één staat, is geweldig."

Theo vervolgt: "Nu die plaat zo'n hit blijkt, komen ineens ook de verzoeken binnen. Niet alleen voor remixen, maar vooral vanuit Engeland om teksten voor nummers te schrijven. De tekst van Now You're Gone is simpel, maar blijkbaar slaat dat toch aan. Ik ga er dan ook graag op in en ga verder in de studio de komende tijd."

Zie ook:
- Mental Theo op 1 in Engeland
- Opmerkelijke opmars Charly Lownoise & Mental Theo

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>