Borsato dankzij publiek grote winnaar Edisons

In Rotterdam zijn vanavond de Edisons uitgereikt, een belangrijkeNederlandse muziekprijs. Marco Borsato mag zich met twee beeldjesde grote winnaar noemen. Al had dat van de jury niet gehoeven. Die gaf 4 van de 6 beeldjes voor muziek weg, de rest mocht door het publiek wordenbepaald. Dat publiek bepaalde dat Dochters de beste single is en Wit Licht het beste album.

De publiekskeuze mag opmerkelijk worden genoemd. Natuurlijk is van Borsato bekend dat hij veel aanhangers heeft, de afgelopen jaren hebben de Volendamse artiesten Jan Smit en Nick & Simon meermalen bewezen die fanschare weten te mobiliseren. Dat is dit keer dus onvoldoende gelukt.

De vakjury had dus nog vier Edisons te verdelen. Zij verkozen Bløf tot beste band, Alain Clark is de beste mannelijke artiest en Ilse deLange wint het vrouwelijke equivalent. Sabrina Starke mag zich de beste nieuwkomer noemen.

Zie ook:
- Edisons in een nieuw jasje

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Borsato dankzij publiek grote winnaar Edisons

  1. Jos (FMC)

    De vakjury koos wel erg leuke winnaars!.
    Daar kan het publiek wat van leren met te kiezen voor Marco Borsato kies dan een betere artiest als Anouk ofzo!

      /   Reply  / 
  2. mariska

    had zelf alain clark gestemd qua single en cd,vond hem vorig jaar zo goed! en nu gaat hij internationaal! maar ja gelukkig is Alain Clark ook in de prijzen gevallen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>