Alain Clark zegt geen nee tegen Songfestival (video)

Speculaties: wie moet Nederland volgend jaar vertegenwoordigen?

Na de topprestatie van The Common Linnets barsten de speculaties natuurlijk in alle hevigheid los. Wie, o, wie moet ons land volgend jaar vertegenwoordigen op het 60ste Eurovisie Songfestival in Oostenrijk? Na Anouk, Ilse en Waylon hebben veel Nederlandse topartiesten hun mening over het liedjesfestijn bijgesteld.

Talkshow Pauw & Witteman peilde onder bezoekers van hun site wie volgend jaar moet gaan. Alain Clark kwam als een van de gewenste artiesten uit de bus.

De talkshow had commentator Cornald Maas maandagavond aan tafel om na te praten, en ook Alain Clark was aanwezig. De vraag of Alain mee zou willen doen aan het Songfestival beantwoordde hij bevestigend. ‘Onder de juiste omstandigheden, denk ik’, aldus de zanger. ‘Om te beginnen een goed liedje.’

Alain vindt het wel lastig als muziek gerelateerd wordt aan competitie, maar het verschil met veel andere programma’s vindt hij dat je op het Songfestival je land vertegenwoordigt. ‘Het eigenlijk een soort EK van de muziek.’ Als Alain zou meedoen, dan zou hij het net als Anouk en de Linnets ‘klein houden’.

Meer speculaties

Er gaan meer namen rond. Zo weten we dat Jan Smit het ooit zou willen doen, in de komende tien jaar. Als we Jan sturen dan zou ik zeggen dat we dat wel in de komende paar jaar moeten doen, en niet moeten wachten tot hij veertig is.

Andere namen die rondgaan zijn zangeressen als Laura Jansen, Caro Emerald, Wende Snijders, Lisa Lois en Sabrina Starke, maar ook bands als Kensington.

Laura, Caro en Sabrina hebben eerder gezegd dat ze niet willen, maar wellicht is hun mening over het festival veranderd. Of toch een door Armin van Buuren geproduceerde track met een zangeres als Sharon Doorson of Eva Simons?

Within Temptation wordt ook ieder jaar genoemd, maar frontvrouw Sharon den Adel heeft al meerdere keren laten weten dat het Songfestival niks voor hun is. In februari van dit jaar nog: Within Temptation wil niet naar Songfestival.

Bekijk video:

facebook share facebook share

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Alain Clark zegt geen nee tegen Songfestival (video)

  1. Sjaak

    Nee niet Alain alsjeblieft, bahbah!

      /   Reply  / 
  2. BéTé

    Laat ik dan maar NEE zeggen. NEE tegen Alain Clarke … daar scoren we niet mee. Al zijn laatste singles zijn geflopt en zijn laatste album heeft maar 1 week in de lijst gestaan. Over en uit.

      /   Reply  / 
  3. Leon

    Ik wacht nog steeds tot Mathilde Santing gevraagd wordt. Zowel voor het songfestival als voor The Passion…

      /   Reply  / 
  4. Jojo

    een vette DJ samen met DO. die is zo prachtig op tv, spat van t scherm! en europa kent haar stem al van Heaven!

      /   Reply  / 
  5. @lbert

    Ligt helemaal aan het nummer, heb op zich niks tegen Alain, Jan Smit svp niks, dat wordt niks dat zagen we aan de 3J’s, Armin van Buuren met een goede zangeres zou ik ok vinden, maar dance scoort niet echt goed op het Songfestival,,mmaar zou wel een mooie afwisseling zijn
    mathilde Santing sorry da’s te laat !!

      /   Reply  / 
  6. Yoshi

    Do inderdaad! Of Jaqueline Goveart! Kenniston, Kane en Lisa Lois staan ook bij mij als favoriet voor volgend jaar. Alan Clark is ook prima.

      /   Reply  / 
  7. BéTé

    Zie je het voor je? ‘t Rijtje: Anouk, Common Linnets… Lisa Lois. Wat een afgang zou dat worden ;)

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Als Lisa met een gevoelige knaller komt, kan ze de zaal met gemak wegblazen. Sharon den Adel had aangegeven wel een lied voor een artiest te willen schrijven, wellicht eentje voor Lisa.

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Al wordt het gevoeligste nummer ooit geschreven voor Lisa. Als zij het ten uitvoering brengt komt het gevoel absoluut niet over op het publiek. Want daar is ze niet toe in staat … dat bleek van de week wel weer met DBZVN. Serieus: een zak aardappels op een podium heeft nog meer uitstraling!!

          /   Reply  / 
        1. Yoshi

          Ieder zijn eigen mening toch?

            /   Reply  / 
          1. BéTé

            Klopt inderdaad. Lisa is een prima zangeres maar ze is niet in staat om zich live écht te uiten. In een videoclip speelt ze dat dan wel een beetje maar op het Eurovisie komt het werkelijk aan op gevoel. Ilse en Waylon hebben duidelijk laten zien dat zoiets nodig is naast een goed nummer en een goede performance.
            Ook Anouk riep met haar performance op haar eigen wijze een bepaald gevoel op.

              /  
  8. Marco

    jacqueline govaert!!!

      /   Reply  / 
  9. Henk

    Tja Alain Clarke is een prima zanger maar de liedjes van hem zijn niet echt geweldig vind ik. Armin van Buuren zou het goed doen volgens mij als hij een goede zangeres met persoonlijkheid zou uitkiezen. En dat kan ook Lisa zijn.

      /   Reply  / 
  10. ArjanH

    Geen Alain. Hij heeft niet de charisma. Ik denk meer aan vrouwelijke artiest of duo.

      /   Reply  / 
  11. Marcus Lucas Auteur

    Ik zat te denken. Mij lijkt nu bij de omroep de verleiding groot om na Anouk, Ilse en Waylon weer voor een artiest te kiezen met een atypisch ‘klein’ liedje. Maar wordt het dan niet te veel voorbedacht? Zou het niet beter zijn als we nu iets totaal anders sturen. Wel topkwaliteit, maar in een heel ander genre. Rock, dance of electro bijvoorbeeld.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      +1

      Valt mij een beetje tegen van Clarke, dat hij niet wat creatiever denkt.

        /   Reply  / 
  12. An

    Ik hoop er altijd nog op dat Within Temptation dit jaar wel wilt! Dat zou toch eens geweldig zijn zeg.

      /   Reply  / 
  13. Tosca

    waarom niet gewoon 1 van de goeie dj’s die we in nederland hebben, in combinatie met iemand als niels geusebroek, eva simons of sharon doorson dan moet het wel goed komen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>