Ilse in tranen om succes Songfestival (video)

Terugkijken: Ilse & Waylon praten na • Album goud, op weg naar platina

The Common Linnets werden tweede op het Eurovisie Songfestival en spraken maandagavond met Humberto Tan in RTL Late Night na over hun deelname.

Ook mediatycoon John de Mol zat aan tafel. Calm After The Storm is hoger geëindigd dan hij vooraf had gedacht. Hij hoorde het liedje als een van de eersten en dacht: ‘Dit is ongeveer niets wat een Songfestivalliedje volgens de traditionele wetten zou moeten zijn.’ Hij gaf Ilse en Waylon dan ook een groot compliment voor het feit dat ze er altijd in zijn blijven geloven.

Van het album The Common Linnets werden sinds vrijdag ruim 25 duizend exemplaren verkocht. Uit handen van Humberto kregen Ilse en Waylon een gouden award. Zelfs het fysieke schijfje blijkt niet aan te slepen. Er wordt hard gewerkt om nieuwe exemplaren te produceren voor de platenwinkels. De verwachting is dat het album binnenkort de platina status zal bereiken.

De single Calm After The Storm staat op dit moment in meer dan 40 landen genoteerd in iTunes. Daarvan 23 keer een top 10-notering. Met topnoteringen in grote muzieklanden als Engeland, Duitsland, Spanje, Zweden en Rusland. Alleen het winnende liedje van Conchita Wurst doet het nog net ietsje beter.

Ilse raakte ontroerd door alle positieve reacties uit het buitenland. In haar hele carrière heeft ze dit nog nooit meegemaakt: ‘Voor het eerst in 16 jaar. Elke plaat loop je verdomme te leuren met zo’n album in het buitenland. Alsjeblieft, wil je ons releasen, wil je ons releasen. En nu was het voor het eerst dat ik iemand eager hoorde zijn, en zei: kom hier naartoe! Dat is zo mooi, man!’

Bekijk video:

RTL Late Night.

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Ilse in tranen om succes Songfestival (video)

  1. Beau

    Kippenvel… Respect!

      /   Reply  / 
  2. BéTé

    Wow !! Mooi man !!

      /   Reply  / 
  3. Monique

    Zo mooi man! Echt springkip ilse en coole waylon, die beiden gewoon niet bevatten wat er gebeurd. g e w e l d i g

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    John de Mol zat erbij? Dan heeft hij ook eens gezien wat ‘n echte artieste is. Dat kan je van al die mislukkingen van hem niet zeggen. Waylon kwam ook uit een TVshow, klopt, maar die is inmiddels dat stempel wel ontstegen.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Ja duh, John de Mol wist van te voren al dat Ilse een echt artiest was. En mislukkelingen? Ik hoop dat je Sandra van Nieuwland, Alain Clark en Miss Montreal er niet mee bedoelt? die staan namelijk ook onder 8ball. Maar je zal vast wel doelen op Ben Saunders, Leona Phillipo en Iris Kroes. Wat dat betreft geef ik je gelijk.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Miss Montreal en Alain Clark zijn mensen die zelfstandig een carrière hebben opgebouwd, zonder hulp van welk programma dan ook. Heel verschil met mensen uit de John de Mol stal. Die redden het zelfstandig niet.

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Grappig, zowel Clarke als Montreal zitten onder contract bij de Mol.

            /   Reply  / 
  5. Ronald

    Laatst genoemde doelde ik op Yoshi, maar ook Sandra van Nieuwland. Die vind ik ook nog niet bepaald gelukt. Na dat de aandacht voor haar weggeëbt was door The Voice ging ze ook een stuk minder scoren. Haar laatste twee singles flopten. Een beetje als Ben Saunders. Met veel (gemaakte) nr 1 hits in de markt gezet en vervolgens nauwelijks meer scoren…

      /   Reply  / 
  6. 020Nick

    Dit artikel gaat over het succes van Ilse en Waylon, niet over de mislukkingen van John de Mol. Kan het niet voor een keertje NIET over die eindeloze talentenjacht discussie gaan en kunnen we niet gewoon HEEL even genieten van deze fantastische tweede plaats??

      /   Reply  / 
  7. 020Nick

    En als we het over successen hebben:

    Lena (Duitsland 2010 eerste, 2011 tiende, kwam uit een talentenjacht, sterker nog, die hele voorronde van het ESC in Duitsland was toen opgezet als talentenjacht)

    Loreen (Zweden 2012 eerste, kwam ook uit een talentenjacht)

    Margaret Berger (Noorwegen 2013 vierde, wat zeg je? Talentenjacht? Ja klopt!)

    Het totaalplaatje moet kloppen, zo’n artiest moet met een visie de buhne opgaan, het totaalplaatje moet kloppen. Al sturen we de beste zanger/zangeres van Nederland (Voer hier de naam van uw voorkeur in), als de regie slecht is, de graphics matig, de artiest heeft zijn energie niet goed verdeeld over de week heen of de microfoon verkeerd staat afgesteld kun je nog zo mooi zingen en een geweldig nummer hebben, je kans op een overwinning slinkt aanzienlijk.

      /   Reply  / 
    1. 020Nick

      blijkbaar is mijn boodschap dat het totaalplaatje moet kloppen hahaha

        /   Reply  / 
    2. Ronald

      Lena. Gescoord met een liedje, evenals Loreen. Daarna zoals veel talentenjachters niks meer van vernomen.
      Margaret Berger? Wie is dat dan? Nooit van gehoord.

        /   Reply  / 
      1. 020Nick

        Mijn boodschap was, succesvol zijn op een SONGFESTIVAL gaat best, ook als je uit een talentenjacht komt, niet of Ronald die artiesten wel of niet kent.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Op een songfestival kan je liedje best aanslaan, Nick, klopt helemaal. Wil nog niet zeggen dat het daarbuiten succesvol is…
          Overigens wel leuk voor Ilse dat ze, ook al is het door het songfestival, eindelijk erkenning in het buitenland krijgt.

            /   Reply  / 
          1. 020Nick

            Zeker en dat verdient ze ook.

            Maar ik had het helemaal niet over “Daarbuiten succesvol zijn”. Dat is een hele andere discussie. Voor songfestivalartiesten is dat sowieso heel erg moeilijk, des te knapper de successen van the common linnets (Hopelijk kunnen ze het doortrekken).

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>